RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Școlile din Stolniceni-Prăjescu sunt pregătite pentru începerea anului școlar

Instituțiile de învățământ din comuna Stolniceni-Prăjescu sunt pregătite pentru începerea anului școlar 2016-2017. Școala Gimnazială Brătești, Școala Gimnazială Cozmești și Liceul Tehnologic Stolniceni Prăjescu își așteaptă elevii în toamnă, într-un nou cadru, asta după procesele de igienizare efectuate în această vară.

 

Subiectul privind stadiul igienizării sălilor de clasă din școlile din comună a fost discutat ieri, în plenul ședintei ordinare a acestei luni.

  

În urma analizării la finele anului trecut a spațiilor de învățământ din cele trei școli, s-a concluzionat că se impune o igienizare în proporție de 90 % la aceste spații, astfel încât, la începutul lunii iulie am făcut aprovizionarea cu materiale în conformitate cu rapoartele de necesitate întocmite de factorii responsabili din școală. Am văruit pereții sălilor de clasă, a holurilor și a grupurilor sanitare, lăcuirea parchetului din unele săli de clasă, vopsirea balustradelor de pe casa scării, precum și menținerea terenurilor din curtea școlilor. În decursul lunii august s-au efectuat lucrări de dezinsecție, dezinfecție și deratizare, s-au verificat coșurile de fum la cele două școli din Brătești, s-a verificat centrala școlii din Stolniceni, s-a făcut aprovizionarea cu lemne de foc în cele două școli din Brătești”, se arată în raportul citit de un consilier local.

La ședință au participat și directorii celor trei unități de învățământ care au expus problemele cu care se confruntă instituțiile. O problemă ridicată pare a fi starea băncilor, deteriorate de vreme. În acest sens, administrația locală a promis că va lua în calcul această problemă și va căuta soluții.

Related posts

Târg de economie circulară la Liceul Tehnologic „Mihai Busuioc”

Iulia Huțanu

La Focșani, o grădiniță a fost inaugurată cu copiii aduși de acasă ca să cânte primarului

Redacția

Artterapie pentru specialii de Pașcani

Redacția
Încarcă...