NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

Școala Specială Pașcani: prima activitate din cadrul proiectului de parteneriat strategic Erasmus+ în Turcia

În perioada 24 – 28 februarie 2020 s-a desfăşurat în Mersin, Turcia, prima activitate din cadrul proiectului de parteneriat strategic Erasmus+, Acţiunea Cheie 2, intitulat Creating Positive Behaviors 2019-1-TR01-KA229-077568_3 în  care Școala Gimnazială Specială Pașcani este partener, alături de alte două școli din Turcia și Grecia.

La mobilitatea din Turcia au participat 8 cadre dididactice, iar școala gazdă  a fost MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZİ.

Programul întâlnirii a avut o puternică conotație teoretico-practică. Au fost prezentate studii recente referitoare la problemele comportamentale, cauzele si impactul acestora asupra copiilor cu nevoi speciale, asupra evoluției lor școlare și asupra familiilor. De asemena s-au propus o serie de metode și mijloace de intervenție și prevenire a apariției comportamentelului problematic. Fiecare instituție parteneră a avut de susținut o prezentare a instituției și o prezentare  a cazurilor de elevi cu tulburări comportamentale, acestea putând fi observate pe parcursul desfășurării activităților în școala gazdă. Cadrele didactice prezente la aceste activități au putut să ceară informații despre programul terapeutic parcurs de acești elevi dar și să vină cu sugestii și propuneri pentru colegii lor turci.

                Nu a lipsit nici partea de cunoaştere culturală, mai ales că Mersin  este un model de înţelegere şi respect între comunităţi de origine şi religie diferită. Situat în partea de sud a Turciei, între Antalya şi Alanya şi este una dintre cele mai de seamă staţiuni turceşti. Deşi Mersin este un oraş de dimensiuni considerabile, cu străzi moderne, bulevarde umbrite de palmieri, cu un parc atrăgător şi numeroase hoteluri luxoase, puţini străini aleg ca destinaţie de vacanţă această staţiune. În present datorită amplasării geografice acest oraș se confuntă cu o adevărată avalansă de refugiați sirieni, aproximativ un sfert din populația actuală fiind de origine siriană.

Advertisements
Advertisements
  

Pe lângă minunatul Mersin în care am fost cazați am mai putut vizita trei regiuni din apropiere. În prima zi am vizitat zona Silifke o zonă cu o deosebită încărcătură religioasă și culturală cu foarte multe vestigii și ruine creștine. Hatay unde am găsit  prima biserică creștină din lume, Biserica Sf. Apostol Petru și am vizitat și Muzeul de arheologie din Hatay. Iar în Tarsus, am putut admira groapa cu lei a Sf prooroc Daniel și fântîna Sf. Apostol Pavel.

Sperăm ca în luna Octombrie a acestui an, să întoarcem ospitalitatea oferită de către coordonatorul turc în a doua întâlnire din cadrul proiectului de parteneriat strategic Erasmus+, Acţiunea Cheie 2, intitulat Creating Positive Behaviors 2019-1-TR01-KA229-077568_3, întâlnire care se va desfășura în Pașcani, județul Iași România.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Ambasada României marchează ziua-simbol a Parteneriatului Strategic România-SUA, 11 iulie, prin lansarea unui website dedicat relației bilaterale și amplasarea unui semn uriaș în inima capitalei americane

Redacția

IMM-urile din județul Iași în cădere liberă: ce li s-a promis și ce au primit de fapt! (P)

Redacția

Mesajul Prim-Ministrului României, Nicolae-Ionel Ciucă, transmis cu ocazia comemorării Pogromului de la Iași (P)

Redacția
Încarcă...