RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Şcoala Gimnazială Ruginoasa va purta numele domnitorului Alexandru Ioan Cuza

Începând cu anul şcolar 2016-2017, Şcoala Gimnazială Ruginoasa va purta numele domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Instituţia de învăţământ, care recent a sărbătorit 150 de atestare documentare, se poate mândri cu o nouă denumire ce face cinste întregii comune.

 

“Solicitarea a fost făcută către Consiliul Local Ruginoasa în decembrie. Au mai fost şi înainte demersuri dar trebuia să ne legăm de un eveniment deosebit. Prin urmare, pe 20 ianuarie 1865, după reformele Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, mai ales după reforma învăţământului, s-a înfiinţat la Ruginoasa Şcoala Mixtă. Noi am sărbătorit în cadrul Jubileului aniversar Arc peste Timp, 150 de ani de învăţământ ieşean. Această activitate s-a derulat pe 17 decembrie 2015, am avut-o în mijlocul nostru pe doamna inspector general profesor doctor Camelia Gavrilă, am primit din partea Inspectoratului Şcolar o distincţie Gheorghe Asachi pentru şcoală.

  

Schimbarea denumirii a venit ca urmare a iniţiativei directorului Irina Dodu, şi fost aprobată de către consiliul de administraţie al instituţiei, precum şi de Consiliul Local al comunei.  Conducerea şcolii se bucură de această modificare şi spune că întregul corp profesoral va avea grijă să facă cinste noii denumiri.

 “Cu alte cuvinte am întreprins demersurile pentru Consiliul Local, prin urmare, proiectul de hotărâre a trecut, cu fundamentarea domnului primar al comunei. Cu hotărârea nr 24 din 25 februarie 2016, s-a aprobat schimbarea denumirii din Şcoala Gimnazială Ruginoasa, în Şcoala Gimnazială Alexandru Ioan Cuza, Ruginoasa. Eu cred că merită Ruginoasa, mai cu seamă şcoala şi echipa, corpul profesoral. Vom face cinste denumirii. Ca şi manager de şcoală le-am prezentat colegilor în consiliul profesoral, apoi în consiliul de administraţie, am dezbătut-o, am aprobat-o şi am făcut adresa către Consiliul Local, a declarat Irina Dodu, directorul unităţii de învăţământ din Ruginoasa.

Related posts

BAC-ul va fi decisiv! Zeci de licee si colegii din judet risca sa-si piarda titulatura

Redacția

Absolvenţii de liceu încep astăzi bacalaureatul

Redacția

Elevii se vor întoarce la școală pe 9 septembrie. A decis ministrul Educaţiei

Redacția
Încarcă...