RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Peste 3.000 de elevi din judeţ riscă să nu aibă media încheiată la sfârşitul primului semestru

Peste 3.000 de elevi din judeţul Iaşi, care reprezintă 0,3% din populaţia şcolară, se află în situaţia de a nu avea încheiate media pe semestrul întâi a anului şcolar 2020-2021, au informat, pentru Agerpres, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean.

‘La nivelul judeţului Iaşi, conform raportărilor transmise de unităţile de învăţământ, din totalul de 103.394 de elevi din învăţământul primar, gimnazial, liceal şi profesional, aproximativ 0,3%, respectiv 3.318 elevi, se află în situaţie de risc cu privire la neîncheierea mediei pe semestrul I’, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi, Antonina Bliorţ.

Conform declaraţiilor acesteia, perioada de încheiere a situaţiilor şcolare pentru primul semestru ar putea fi prelungită.

‘Aşa cum a fost deja precizat prin comunicatul Ministerului Educaţiei şi Cercetării, transmis pe 11 ianuarie, ce vizează ‘Măsuri privind asigurarea cadrului legal flexibil în vederea încheierii situaţiei şcolare la finalul semestrului I’, pentru a soluţiona această problemă se va prelungi perioada de încheiere a situaţiilor şcolare neîncheiate în semestrul I, de la patru până la opt săptămâni de la revenirea la cursuri în semestrul al II-lea. De asemenea, prin măsurile stabilite de ministerul de resort va exista posibilitatea încheierii mediilor cu minimum două note, indiferent de numărul orelor alocate săptămânal fiecărei discipline’, a mai explicat Antonina Bliorţ. 

  

radioiasi.ro

Related posts

27.000 de copii infectați în 7 zile. Ce se întâmplă cu școlile? Sorin Cîmpeanu: Următoarele 2 săptămâni vor fi grele pentru toată lumea

Redacția

Situația unităților de învățământ din Pașcani, la început de an școlar. Cele mai mari fonduri, din ultimii ani, pentru renovare și investiții!

Oana Cordoneanu

Elevi de la Liceul „Miron Costin” pe podium la Olimpiada de Educație Tehnologică, faza județeană

Redacția
Încarcă...