RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Scandalul concursurilor pentru Consiliile de Administraţie ale regiilor continuă: firma de recrutare a modificat baremul de examinare după 5 luni de la susţinerea examenului!

Corupţia din administraţia condusă de primarul Dumitru Pantazi atinge cote alarmante. După ce luni, 2 iunie, NewsPascani.com a scris că rezultatele concursurilor de selectare a membrilor din Consiliile de Administraţie ale societăţilor din subordinea Consiliului Local, au fost greşite, depăşind baremul oficial chiar şi cu 35 de puncte, astăzi administratorul public Gică Zanet a transmis presei un nou barem.

 Documentul intrat în Primărie pe data de 3 iunie, modifică practic baremele afişate înaintea desfăşurării concursului, astfel încât punctajele obţinute de candidaţi să fie în limitele acestora. Numai că, şi acest document conţine erori grave. Formula de calcul aplicată dă un punctaj maxim de 240 de puncte, iar în barem sunt prevăzute 145 de punte.

 Punctaj chestionar maxim + punctaj plan managerial maxim/2 = punctaj final maxim

  

 Mai exact, 190 de puncte + 100 puncte/2 = 240 de puncte

 Ca să se obţină punctajul maxim de 145 de punte, dorit de administraţia publică, formula de calcul trebuia să fie următoarea (chestionar maxim + punctaj plan managerial maxim)/2 = punctaj final maxim, adică  (190 de puncte + 100 puncte)/2 = 145 de puncte.

 Întrebat dacă Primăria îşi asumă acest document şi dacă el este unul oficial care să justifice hotărârea cu pricina, administratorul public a spus că baremul şi rezultatul concursului este asumat de către firma contractată, nu de Primărie. El ne-a îndemnat să ne adresăm purtătorului de cuvânt al Primăriei, deşi instituţia nu are aşa ceva, pentru a lămuri problema.

 Mai mult, Zanet a comentat că nu contează dacă respectivii candidaţi au fost notaţi în afara baremului atâta timp cât au fost declaraţi câştigători.

Vezi aici barem oficial

Vezi aici barem măsluit

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

Au demarat lucrările de lărgire a podului de pe DN 28, la Sârca

Redacția

Ce drumuri naţionale vor fi refăcute în județul Iaşi anul acesta

Redacția

Liber la reorganizare în structurile de conducere ale societăților din subordinea CL. Consiliile de Administrație au fost completate

Marius Parteni
Încarcă...