RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Scandal la Primăria Moțca. Un bărbat a distrus cu toporul biroul unui funcționar, nervos că nu a primit o bucată de pământ

Un bărbat din Moțca a provocat scandal în Primăria Comunei, distrugând cu un topor mai multe bunuri din biroul de lucru al Compartimentului de Asistență Socială. Omul își dorește foarte mult un teren pe care să își construiască o casă, motiv pentru care a cerut ajutor autorităților. Este beneficiar de ajutor social și a înaintat o cerere pentru a primi un ajutor de urgență.

Autorul, Costică Mihalcea, a mers în data de 5 octombrie, la sediul Primăriei, pentru a discuta cu primarul Constantin Hobincă. Nu l-a găsit pe edil, fapt pentru care a mers la Biroul de Asistență Socială din comună, cu un topor la el, pentru a vedea dacă a primit răspunsul mult așteptat, în legătură cu solicitarea sa.

  

Când a auzit că cererea nu i-a fost aprobată, omul și-a pierdut mințile și a provocat un întreg scandal. Acesta a început să amenințe în stânga și-n dreapta, a lovit cu toporul în două imprimante, un monitor PC și o pereche de boxe audio care se aflau pe biroul de lucru din Compartimentul de Asistență Socială. 

La fața locului au ajuns și organele de Poliție care l-au potolit pe bărbat. El a fost reținut pentru 24 de ore de polițiști, după care procurorii au luat măsura controlului judiciar. Pe urmele acestuia a fost deschis dosar penal pentru mai multe infracțiuni.”A cauzat un prejudiciu total de 1.505 lei. S-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de acesta, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare, distrugere, tulburarea liniștii publice și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase. Totodată s-a luat măsura controlului judiciar față de acesta pentru o perioadă de 60 de zile, ne-a declarat Daniela Alina Enea, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Pașcani.

Primarul comunei Moțca, Constantin Serioja Hobincă, susține că bărbatul în cauză a fost ajutat, de-a lungul timpului de către Primărie, care i-a asigurat un adăpost și i-a dat lemne de foc atunci când a fost nevoie.

Costică Mihalcea este recidivist, a fost închis în urmă cu mai mulți ani pentru omor. De ceva timp trăiește singur într-o locuință amenajată  cu ajutorul Primăriei din Moțca. 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Culesul nucilor face victime. Copil accidentat de o maşină la ieşirea spre Valea Seacă

Oana Cordoneanu

Anunțul de ultimă oră al ministrului Apărării cu privire la stagiul militar pentru liceeni și studenți

Redacția

Trei mari şefi de la E.ON, după gratii. Spagă pentru curent ieftin la bogaţi. Săracii, lăsaţi tot mai săraci

Redacția
Încarcă...