NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Scandal în Primărie: Hotărârea prin care au fost majorate salariile contestată de funcționarii Serviciului de Taxe și Impozite Locale!

Tensiuni în Primăria municipiului Pașcani cauzate de noua grilă de salarizare aprobată în luna august de aleșii locali, la inițiativa primarului Dumitru Pantazi. O parte dintre angajații administrației locale consideră că această hotărâre este ilegală. Mai mult aceștia arată că salariile lor au scăzut în loc să crească așa cum s-a anunțat.

 

  

În această situație se află 12 angajați ai Serviciului de Taxe și Impozite Locale Pașcani, în frunte cu șefa instituției, care au început procedura de atacare în justiție a Hotărârii de Consiliu Local nr. 111 din 4 august 2017. Aceștia au înaintat, în nume personal către legislativul local plângeri prealabile în care solicită aleșilor să abroge această decizie.

Motivul acestei solicitări, care a făcut ca atmosfera din Primărie să fie una încărcată în aceste zile, este dat de faptul că primarul Dumitru Pantazi a omis să includă în calcularea salariului către acești angajați și drepturile salariale acordate în conformitate cu OUG 92/2003, persoanelor care efectuează activități de executare silită.

Reclamanții acuză că decizia primarului de a le refuza aceste drepturi vine în contradicție cu Legea salarizării cadru adoptată în acest an. Ei fac referire la articolul 44 al Legii 153/2017 care menține prevederea unei legi din anul 2010 conform căreia aceste sporuri trebuie acordate și incluse în salariul de bază.

Sumele pe care aceștia le invocă variază de la funcție la funcție, iar într-un caz ating și valoarea de 3.600 de lei lunar. Mai exact, acestea se încadrează după cum urmează: 714 – lei pe lună pentru funcția de referent, 1.596 lei pe lună pentru funcția de inspector și 3.600 de lei pentru funcția de șef seviciu.

Consilierii locali au la dispoziție 30 de zile pentru a discuta și hotărî dacă țin cont de plângerea prealabilă. După acest termen, cei 12 angajați de la Serviciul de Taxe și Impozite Locale se pot adresa instanței pentru a obține anularea acestei hotărâri.

Advertisements

Related posts

Taxele și impozitele pot fi achitate la Târgu Frumos. Facilități pentru persoanele fizice și juridice

Marius Parteni

Primăria Pașcani: Zero lei virați Spitalului Municipal pentru achiziția de teste, materiale sanitare și aparatură!

Marius Parteni

Consilierii locali interesaţi de toaletarea copacilor dintre blocuri

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site