RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ponta îl obligă pe Pantazi să mărească taxele locale. Primarul merge mâine la Iași să ceară lămuriri. Taxele rămân neschimbate la Hârlău şi majorate la Tg. Frumos

Guvernul Ponta 2 și-a început cu stângul activitatea. După ce la finalul lui 2012 a emis o ordonanță de guvern care obliga creşterea taxelor şi impozitelor locale, iar mai apoi la începutul lui 2013 a emis o altă ordonanţă ce deroga obligativitatea majorării taxelor până în 2014, acum Guvernul a elaborat un proiect de ordonanţă care modifică Codul Fiscal şi limitează libertatea autorităţilor locale de a alege dacă măresc sau nu taxele.

Astfel, conform proiectului, doar Primăriile ce nu au datorii pot menţine nivelul taxelor şi impozitelor locale la nivelul anului 2012, celelalte fiind obligate să le majoreze.

Potrivit ordonanței “Primăriile care mențin taxele locale la nivelul de anul trecut nu vor mai putea recurge la această măsură decât dacă nu au niciun fel de datorii și nu își afectează astfel veniturile proprii”.

  

Cum în acest moment Primăria Paşcani are datorii, dacă proiectul de Hotărâre de Guvern va fi adoptat, consilierii locali vor fi obligaţi să adopte o nouă Hotărâre de Consiliu Local care să majoreze taxele şi impozitele locale.

Precizăm faptul că nici un oficial al Primăriei nu a răspuns astăzi apelurilor noastre telefonice pentru a afla un punct de vedere față de declarațiile primului ministru. Surse din mediul politic ne-au spus că șefii Primăriei vor încerca să se lămurească mâine dacă trebuie să crească taxele. Ei au solicitat consilierilor primului ministru o întrevedere mâine la Iași, după evenimentele prilejuite de manifestările dedicate Zilei Unirii.

Situația este diferită la Hârlău acolo unde primarul nu a propus majorarea taxelor. Ele vor rămâne la același nivel, asta datorită și faptului că Primăria nu are datorii.

La Târgu-Frumos primarul a propus majorarea taxelor, iar consilierii locali au aprobat proiectul.    

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Deputatul Vasile Axinte renunță la mandatul de consilier local! Dumitru Pantazi vrea să fie validat!

Marius Parteni

Un afacerist amenință Primăria și CL cu un proces care se poate lăsa cu despăgubiri de ordinul milioanelor de lei

Marius Parteni

Ajutor de Paşte pentru veteranii de război ai oraşului! Cel mai în vârstă are 99 de ani

Ema Roman
Încarcă...