RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Sateliții Starlink, vizibili din nou pe cerul României. Când și unde trebuie să vă uitați

Salba de sateliți Starlink lansați de compania Space X a lui Elon Musk va putea fi văzută din nou pe cerul României. Un inginer de la Google a dezvoltat un site unde, pe baza datelor de localizare, oricine poate afla când vor trece sateliții pe deasupra locului respectiv.

În această seară, sateliții Starlink vor putea fi urmăriți pe cerul României în partea de vest a țării. Sateliții se pot vedea cu ochiul liber, cu condiția să fie cer senin.

În zilele următoare, sateliții vor evolua spre est, astfel că joi vor putea fi văzuți din nou din București.

James Darpinian, un inginer la Google, a dezvoltat un site unde oricine poate afla când vor traversa sateliții cerul în zona sa. Nu trebuie decât să introducă datele de localizare (adresa exactă sau localitate), iar site-ul va afișa data, ora dar și locul pe cer pe unde vor trece sateliții Starlink.

  

Sateliţii Stalink au scopul de a îmbunătăţi calitatea legăturii de internet la nivel mondial. În forma finală, ei vor alcătui o reţea ce va acoperi întreaga suprafaţă a Pământului, la o înălţime de peste 500 de km. Deocamdată, proiectul este în faza de testare.

Micii sateliţi Starlink, cu o greutate de aproximativ 200 de kilograme, echipaţi cu un panou solar, sunt fabricaţi, lansaţi şi operaţi de SpaceX. După ce sunt eliberaţi în spaţiu, ei urcă uşor, prin mijloace proprii de propulsie, timp de până la patru luni, până când ating orbita lor operaţională aflată la 550 kilometri altitudine.

DIGI24

Related posts

Sfaturi utile în caz de cutremur

Redacția

Ploi și temperaturi scăzute în Săptămâna Mare. Cum va fi vremea de Paște

Redacția

Muniție neexplodată descoperită în pădure la Moțca

Redacția
Încarcă...