NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Argentina a introdus una dintre cele mai dure restricții din lume

Argentina a interzis toate zborurile comerciale, interne și internaționale, până la 1 septembrie din cauza pandemiei de coronavirus, acesta fiind una dintre cele mai dure măsuri luate până acum de vreun stat, informează BBC.

Autoritățile au anunțat că operatorii aerieni nu ar trebuie să aibă voie să vândă bilete pentru zborurile care ar putea să nu aibă loc în următoarele 4 luni.

Administrația aviației civile din Argentina a emis luni un decret care interzice vânzarea de bilete pentru zboruri comerciale, atât internaționale cât și interne. Potrivit acestui for, 1 septembrie este „o dată rezonabilă” pentru reluarea activității. Decretul ar avea rolul de a împiedica operatorii să vândă bilete pentru zboruri neaprobate de autoritățile argentiniene. Companiile din industria avitației au avertizat că mii de oameni ar putea rămâne fără locuri de muncă după această măsură dură.

Agenția internațională pentru aviație IATA a trimis o scrisoare guvernului argentinian, precizând că această decizie încalcă acorduri bilaterale și pune în pericol peste 300.000 de locuri de muncă pe plan local.

  

Multe state din America de Sud au introdus restricții privind zborurile, însă nicio țară nu a anunțat un termen atât de avansat pentru reluarea acestora.

Argentina și-a închis granițele pentru cetățenii străini încă din luna martie, când a impus restricții dure pentru controlarea epidemiei. În prezent, statul sud-american are aproape 4.000 de cazuri de COVID-19 și 192 de morți.

DIGI24

Advertisements

Related posts

Situaţia infectărilor cu COVID-19 la mia de locuitori în toate localităţile din judeţul Iași. Valea Lupului rămâne fruntașă

Redacția

Primul român cu gripă decedat în acest sezon rece, un bărbat de 44 de ani din judeţul Iaşi

Redacția

România s-a apropiat deja de prognoza de infectare pentru august. Epidemiolog: Am făcut și proiecția pentru 2.629 cazuri pe zi

Redacția
Încarcă...