RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ruşii vor racorda centrala nucleară de la Zaporojie la Crimeea (operator ucrainean)​

Forţele ruse care ocupă centrala nucleară ucraineană de la Zaporojie se pregătesc să o racordeze la Crimeea, peninsulă anexată de Moscova în 2014, şi o avariază realizând această reorientare a producţiei de energie electrică, a avertizat marţi operatorul ucrainean Energoatom, notează AFP și Agerpres.

Centrala nucleară de la ZaporojieFoto: Russian Defense Ministry Press Service / AP – The Associated Press / Profimedia Images

“Militarii ruşi prezenţi în centrala nucleară de la Zaporojie implementează programul (operatorului rus) Rosatom vizând racordarea centralei la reţelele electrice din Crimeea”, a spus preşedintele Energoatom, Petro Kotin, la televiziunea ucraineană.

  

“Pentru a face acest lucru, trebuie mai întâi avariate liniile electrice ale centralei conectate la sistemul energetic ucrainean. Din 7 până în 9 august, ruşii au avariat deja trei linii electrice. Momentan, centrala funcţionează cu o singură linie de producţie, ceea ce este un mod de lucru extrem de periculos”, a adăugat el.

“Când ultima linie de producţie va fi debranşată, centrala va fi alimentată de generatoare funcţionând cu motorină. Totul va depinde apoi de fiabilitatea lor şi de stocurile de combustibil”, a mai avertizat Petro Kotin.

Situată în apropierea oraşului Energodar de pe fluviul Nipru,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Barna (USR): Preşedintele Iohannis tace înţelept, iar această mega-coaliţie nu funcţionează

Redacția

Italia și Cipru nu se vor opune excluderii Rusiei din SWIFT / Ce țări din UE care se opun au mai rămas

Redacția

Război în Ucraina, ziua 74: Ucrainenii se concentrează acum pe scoaterea răniților din Azovstal / Noi ajutoare militare oferite Kievului de Marea Britanie

Redacția
Încarcă...