RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Rușii au încercat să recruteze persoane fără adăpost pentru războiul din Ucraina

Angajați ai administrației districtului Frunzensky din Sankt Petersburg au încercat să recruteze persoane fără adăpost pentru războiul din Ucraina, relatează Novaia Gazeta.

Serghei Soigu si Dmitri Medvedev, alaturi de presedintele Vladimir PutinFoto: Dmitry Astakhov / TASS / Profimedia

Angajații statului rus au făcut vizite la adăposturile unui ONG care ajută oamenii fără locuință, oferindu-le să semneze contracte militare. Întâmplările au fost relatate de lucrătorii organizației neguvernamentale.

  

Unul dintre aceștia a relatat că angajații administrației locale au încercat să vorbească cu persoanele fără adăpost, oferindu-le pliante și informații despre contractele militare. Angajatul ONG-ului a mai spus că administratorul adăpostului la care lucrează nu i-a lăsat pe oficiali să intre înăuntru și le-a sugerat să ia legătura cu conducerea.

În cele din urmă aceștia au plecat însă oficialii din Sankt Petersburg au trimis apoi prin email pliante cu oferta de înrolare reprezentanților ONG-ului.

„Noi ne-am situat mereu în afara religiei și politicii, așa că nu îi putem ajuta în niciun fel în această privință”, a declarat Tatiana Bazhenova, reprezentanta pentru relații publice a Nochlezhka, ONG-ul în cauză.

Oficialii ruși au confirmat că au dorit să recruteze persoane fără adăpost pentru forțele armate

Administrația districtului din Sankt Petersburg a confirmat pentru site-ul rusesc Rotonda că angajații săi au vizitat adăpostul respectiv,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Kievul denunță „o nouă schemă de fraudă” care vizează familiile militarilor ucraineni prizonieri sau dispăruți

Redacția

Ce spune Ciolacu despre compensarea facturilor la energie pentru familiile cu trei copii la şcoală

Redacția

Macron și Le Pen s-ar duela în finala prezidențialelor din Franța (sondaj)

Redacția
Încarcă...