NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Rușii au încercat să recruteze persoane fără adăpost pentru războiul din Ucraina

Angajați ai administrației districtului Frunzensky din Sankt Petersburg au încercat să recruteze persoane fără adăpost pentru războiul din Ucraina, relatează Novaia Gazeta.

Serghei Soigu si Dmitri Medvedev, alaturi de presedintele Vladimir PutinFoto: Dmitry Astakhov / TASS / Profimedia

Angajații statului rus au făcut vizite la adăposturile unui ONG care ajută oamenii fără locuință, oferindu-le să semneze contracte militare. Întâmplările au fost relatate de lucrătorii organizației neguvernamentale.

  

Unul dintre aceștia a relatat că angajații administrației locale au încercat să vorbească cu persoanele fără adăpost, oferindu-le pliante și informații despre contractele militare. Angajatul ONG-ului a mai spus că administratorul adăpostului la care lucrează nu i-a lăsat pe oficiali să intre înăuntru și le-a sugerat să ia legătura cu conducerea.

Advertisements

În cele din urmă aceștia au plecat însă oficialii din Sankt Petersburg au trimis apoi prin email pliante cu oferta de înrolare reprezentanților ONG-ului.

„Noi ne-am situat mereu în afara religiei și politicii, așa că nu îi putem ajuta în niciun fel în această privință”, a declarat Tatiana Bazhenova, reprezentanta pentru relații publice a Nochlezhka, ONG-ul în cauză.

Oficialii ruși au confirmat că au dorit să recruteze persoane fără adăpost pentru forțele armate

Advertisements

Administrația districtului din Sankt Petersburg a confirmat pentru site-ul rusesc Rotonda că angajații săi au vizitat adăpostul respectiv,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Premierul Nicolae Ciucă, prima vizită oficială la Bruxelles. Aderarea României la Schengen şi ridicarea MCV, pe agendă

Redacția

Legea avertizorilor de integritate, intens dezbătută, declarată constituţională de CCR. Proiectul va ajunge la Klaus Iohannis

Redacția

Jocurile Olimpice: Ultimul român calificat într-o finală s-a clasat pe ultimul loc în concursul de aruncare a suliței

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site