RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Rusia, Iran şi China desfăşoară exerciţii cu nave de război în Golful Oman

Rusia a anunţat că un grup de nave de război din flota sa a ajuns în Iran pentru a participa la exerciţii cu Iranul şi China în Golful Oman şi Marea Arabiei, informează luni Reuters, transmite Agerpres.

Exerciţiile comune, numite „Maritime Security Belt – 2024” („Centură de Securitate Maritimă – 2024”), vor implica nave de război şi aviaţie, a precizat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat citat luni de presa de stat.

„Partea practică a exerciţiului se va desfăşura în apele Golfului Oman din Marea Arabiei”, a transmis ministerul. „Scopul principal al manevrelor este de a stabili siguranţa activităţii economice maritime”, se adaugă în comunicat.

Grupul de nave ale Rusiei este condus de Variag, un crucişător cu rachete din cadrul flotei ei din Pacific, a precizat ministerul. Conform ministerului, reprezentanţi ai marinei din Pakistan, Kazahstan, Azerbaidjan, Oman, India şi Africa de Sud vor acţiona ca observatori.

  

Nave de război chineze, iraniene şi ruseşti vor efectua exerciţii maritime comune în perioada 11-15 ma

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Vasile Dîncu: Acest Guvern va cădea. PSD nu îşi poate permite în acest moment să facă niciun fel de înţelegere cu PNL, nici pe faţă, nici pe la spate

Redacția

VIDEO Natalia Barbu va reprezenta Republica Moldova la Eurovision 2024

Redacția

Şedinţă la Cotroceni pentru noi restricţii. Certificatul verde, telemunca, reducerea deplasărilor şi a interacţiunii între oameni, între măsurile vizate

Redacția
Încarcă...