NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Șocant: S-a prezentat cu o bombă la poarta subunității de Pompieri Pașcani

Caz fără precedent în municipiul Pașcani. Un bărbat s-a prezentat cu o bombă la poarta subunității de Pompieri, după ce a ridicat-o dintr-o balastieră din Cristești.

 Cu această situație s-au confruntat pompierii pășcăneni în după amiaza zilei de 3 noiembrie. Bărbatul, Constantin Mitru Horlogea a venit la poarta instituției cu mașina personală. A coborât și i-a transmis ofițerului de serviciu că are în autovehicul proiectilul neexplodat. Conform celor precizate îl găsise în incinta unei balastiere din comuna Cristești.
Situația a fost una extrem de tensionată, dar angajații ISU nu s-au panicat. Aceștia au luat imediat primele măsuri de siguranță și au anunțat superiorii. O echipă operativă din cadrul ISU Iași a izolat zona, iar după măsurile speciale proiectilul a fost ridicat. El a fost transportat de către specialiștii de la Protecția Civilă Iași, într-un depozit de unde urmează să fie neutralizat.
Această situație putea produce un eveniment extrem de tragic. Asta pentru că cel care a găsit-o a ridicat-o de la fața locului, iar ulterior a transportat-o prin localitățile Moțca, Gâștești sau Pașcani  până la poarta subunității de Pompieri.
Reporterii noștri au luat astăzi legătura cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași, pentru afla care sunt măsurile ce trebuie luate în astfel de cazuri. Căpitan Silvia Bolohan, purtătorul de cuvânt al ISU Iași ne-a declarat că primele lucruri care trebuie avute în vedere în astfel de cazuri sunt acelea de a nu atinge obiectivul identificat și să sunați la 112. Imediat la fața locului va ajunge o echipă de specialiști pentru a remedia problema.     
  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

  
Advertisements

Related posts

Șapte familii din Pașcani, cu o situație materială precară, vor primi bani de la Primărie pe 1 Decembrie

Redacția

Valorile copilariei uitate. Doar 5 copii la săniuș în Pașcani

Răzvan Grecu

În Romania lui 2015, încă se moare de la o înțepătură în picior. Tragedia unui tânăr care trebuia să se însoare într-o lună

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site