RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Roverul Perseverance încearcă din nou să colecteze mostre de rocă pe Marte, după ce prima tentativă a fost un eșec

Roverul Perseverance a eşuat la început de august în prima sa tentativă de a colecta mostre de rocă de pe Marte, dar acum face o nouă încercare. Dacă va reuși, micile tuburi sigilate cu mostrele ar putea fi aduse pe Terra de o nouă misiune, peste 10 ani. Roverul a parcurs 2 km în Jezero Crater din februarie și până în prezent.

Perseverance a asolizat pe 18 februarie în craterul Jezero, despre care oamenii de știință cred că adăpostea un lac adânc în urmă cu 3,5 miliarde de ani. Elicopterul Ingenuity, care la început era mai mult gândit ca un experiment amuzant, a ajuns să fie foarte util în explorare, făcând până acum 12 zboruri.

Roverul are un mare grad de autonomie, iar instrumentele sofisticate de la bord îi permit să se orienteze, să-și facă singur parcursul ocolind cele mai periculoase zone și este ajutat și de elicopterul Ingenuity care zboară și îi permite să vadă de departe obstacolele.

Perseverance a forat din nou la suprafața marțiană și trebuie în următorul an să colecteze cam jumătate de kilogram de roci și praf marțian în câteva zeci de mici tuburi din titan, perfect sigilate, tuburi pe care le va lăsa pe solul marțian.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ce trebuie să știe pariorii despre alegerea free-bet-urilor

Redacția

China: Decesele unor celebrități stârnesc temeri cu privire la numărul de morți provocate de coronavirus

Redacția

Numerele extrase duminică, 29 iunie, la Loto 6/49

Redacția
Încarcă...