NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

România va primi 15,83 milioane de euro de la Comisia Europeană, pentru despăgubirile acordate în cazul pestei porcine africane

România va primi un grant de 15,83 milioane de euro, de la Comisia Europeană, pentru despăgubirile acordate anul acesta în cazul pestei porcine africane.

Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Robert Chioveanu, a precizat că au fost prezentate Comisiei măsurile avute în vedere pentru combaterea pestei porcine africane, dar şi dificultăţile cu care se confruntă autorităţile în eradicarea bolii.

Şeful ANSVSA a mai spus că noua strategie pentru eradicarea pestei porcine africane va fi elaborată până la finalul lunii ianuarie şi, în funcţie de buget, va fi avizată de Ministerul Agriculturii:

Robert Chioveanu: Am prezentat un draft la noua strategie cu privire la o nouă abordare a planului de combatere şi control al pestei porcine africane şi am reuşit să publicăm o decizie grant, care prevede acordarea a 15.830 milioane de euro pentru România, pentru anul 2019, şi a unei plăţi în avans de 50%, respectiv 6 milioane de euro pentru 2018 şi 7,5 milioane euro pentru 2019. Ne-au propus să avem experţi de la Comisie, începând cu luna ianuarie, februarie, în care să reuşim ca noua strategie să fie în concordanţă cu prevederile europene şi să putem accesa şi alte fonduri pentru politicile de piaţă.

Preşedintele ANSVA, Robert Chioveanu, a mai anunţat că, în ultimele două săptămâni, au fost făcute aproape 10.000 de controale în trafic pentru limitarea circulaţiei animalelor şi în special a porcilor vii. Au fost aplicate şi amenzi de aproape 214 mii de lei.

sursa www.radioiasi.ro

loading...
Advertisements

Related posts

Din 1 aprilie, paşapoartele sunt expediate de Poşta Română

Redacția

Un senator a pus gând rău maşinilor înmatriculate în Bulgaria

Redacția

Primul weekend de după starea de urgență vine cu temperaturi aproape caniculare

Redacția
Încarcă...