RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

România extremelor. De la pensii de zeci de mii de lei la grosul veniturilor mici

Reforma pensiilor publice se lasă în continuare așteptată în Coaliție. Între timp, România e o țară a extremelor, unde cea mai mare pensie pe contributivitate e de circa 95.000 de lei, în timp ce milioane de români au venituri de 60 de ori mai mici.

 Prima pensie din sistemul public are o valoare brută de 95.423 de lei FOTO Arhivă Adevărul

Prima pensie din sistemul public are o valoare brută de 95.423 de lei FOTO Arhivă Adevărul

Nu doar pensiile speciale impresionează prin faptul că sunt generoase, ci și pensiile din sistemul public, dacă ne uităm la vârful acestuia. Prima pensie din sistemul public are o valoare brută impresionată, de 95.423 de lei, potrivit informațiilor furnizate de Casa Națională de Pensii Publice, la solicitarea „Adevărul”. Al doilea venit din topul pensiilor publice este în valoare de 71.417 lei, în timp ce a treia ajunge la 64.385 de lei. Următoarele două sunt sub 60.000 de lei, adică 57.023 de lei, respectiv 51.403 lei. Peste 50.000 de lei mai este doar a șasea pensie publică, din acest clasament al celor mai generoase venituri pe bază de contributivitate: 50.879 de lei.

  

În schimb, în România, pensia minimă este de 1.125 de lei, după creșterea de 125 de lei la începutul anului. Conform unui calcul plecând de la datele CNPP,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

PNL se opune înființării unui minister al Afacerilor Europene. Care sunt motivele SURSE

Redacția

Messi spune că finala de duminică va fi ultimul său meci la o Cupă Mondială

Redacția

A fost găsit craterul din care s-a desprins „a doua Lună” a Pământului

Redacția
Încarcă...