NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Româncele se mărită cu bărbați din țări care nu sunt în UE, pentru câteva sute de euro

Zeci de barbati din tari precum Nigeria, Bangladesh, Albania, Sudan sau Republica Moldova negociaza cu femei din Romania casatorii de convenienta, pentru care platesc, de obicei, intre 300 si 500 de euro, pentru ca astfel sa ajunga, fara viza, in tari ale Uniunii Europene.

Din datele Inspectoratului General pentru Imigrari (IGI) reiese ca, in primele zece luni ale anului trecut, au fost depistate 37 de casatorii de convenienta, cele mai multe in Bucuresti si in judetele Dolj, Cluj, Prahova si Iasi.

Strainii care s-au casatorit cu persoane din Romania, pentru a putea astfel sa ajunga fara viza in Uniunea Europeana, provin din Nigeria, Egipt, Bangladesh, Turcia, Sudan, Republica Dominicana, Pakistan, Iordania, Maroc, Liban, Ghana, Camerun, Tunisia, Ucraina, Republica Moldova si Albania.

  

In majoritatea cazurilor, strainii au luat legatura cu romancele prin intermediul site-urilor de socializare. Tot acolo au negociat si pretul, de cele mai multe ori fiind vorba despre sume cuprinse intre 300 si 500 de euro.

Advertisements

In cele mai multe situatii, este vorba despre barbati care cauta casatorii de convenienta in Romania. Acestia pleaca apoi in tari din Uniunea Europeana, unde isi cauta de lucru la negru.

Exemplu de casatorie de convenienta

Un exemplu de casatorie de convenienta este cel al camerunezului Joseph, de 37 de ani, cu Aurelia, o femeie de 44 de ani, din Bucuresti, mama a trei copii. Intr-o prima faza, politistilor le-a atras atentia diferenta de varsta, dupa care au aprofundat cercetarile si au chemat-o pe femeie la audieri.

In timpul interogatoriului, aceasta a spus ca se intelege cu sotul ei prin semne si ca varsta nu conteaza, importanta fiind “dragostea si intelegerea” dintre ei. Aceasta a mai spus ca barbatul a cerut-o in casatorie pe internet.

“M-a cerut in casatorie prin intermediul calculatorului. El a scris pe Google translate, in franceza, daca vreau sa ma casatoresc cu el, calculatorul a tradus in romaneste, iar eu am acceptat”, le-a spus femeia politistilor.

Casatoriile dintre romani si straini sunt verificate

Pentru a preveni astfel de situatii, casatoriile dintre cetateni romani si straini care nu provin din tari ale Uniunii Europene sunt verificate de ofiterii IGI, cu ajutorul unui ghid realizat cu sprijinul unei echipe de experti olandezi.

Politistii cerceteaza daca cei doi soti locuiesc impreuna, daca s-au cunoscut inaintea casatoriei, daca vorbesc o limba pe care o inteleg amandoi, daca vreunul dintre soti a mai fost vreodata implicat intr-o casatorie de convenienta, daca cei doi cunosc date personale legate de partener si daca acea casatorie a fost conditionata de plata unei sume de bani intre soti, cu exceptia sumelor primite cu titlu de dota.

Daca politistii stabilesc ca nu este vorba despre o casatorie de convenienta, cetateanului strain i se acorda drept de sedere de pana la cinci ani pe teritoriul Romaniei si o carte de rezidenta temporara, care ii permite sa calatoreasca fara viza in spatiul Uniunii Europene, insotit de sot sau sotie.

In caz contrar, cetateanului strain ii este refuzata prelungirea dreptului de sedere, iar pe numele sau este emisa, potrivit legii, o decizie de returnare, acesta avand obligatia sa paraseasca Romania in termen de 30 de zile.

Advertisements

 Sursa www.ziare.ro

 

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

O familie din Alba s-a trezit cu o factură de curent de 27.800 de lei / Luni, furnizorii au admis că a fost emisă eronat

Redacția

Ciolacu: Gabriela Firea îl va bate pe Nicușor Dan / Ce spune despre liniile roșii din partid

Redacția

Turcan, atac la Rafila, după ce Spitalul județean Sibiu a fost exclus de la finanțarea prin PNRR: Frustrare și mâhnire

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site