NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Reprezentantul guvernului Ponta în teritoriu a dat o declarație șoc pe fondul scandalului apei de la Pașcani! Prefectul Dan Cârlan a lăsat să se înțeleagă că dacă respecți Constituția ești sărac (VIDEO)

„Cu Constituția într-o mână și sărăcia în cealaltă” așa i-a descris prefectul Iașului pe pășcănenii care l-au informat că este neconstituțional să fie forțați să se constituie în asociații de proprietari. Declarația a fost dată în emisiunea Vocile Iașiului difuzată de programul regional Digi 24 Iași.

Inivitat în emisiunea sus amintită, joia trecută, Dan Cârlan, prefectul județului, a făcut o serie de afirmații incorecte față de situația apei de la Pașcani. Acesta a încercat să convingă consilierii locali să voteze marți inițiativele primarului Dumitru Pantazi prin care serviciul de apă-canal plus epurare să revină la ApaVital.

Principalele argumente au fost investițiile de 13 milioane de euro și situația de insolvență sau faliment în care s-ar afla operatorul local Prest Serv Apa. Prefectul Cârlan a repetat obsesiv, pe parcursul emisiunii, fără ca mederatorul să-l corecteze, că Prest Serv Apa se află în insolvență și că urmează să se pronunțe falimentul. Situație total diferită față de realitatea în care operatorului pășcănean nu i-a solicitat nimeni insolvența, acesta demonstrând că timp de 10 luni a putut, fără a încasa bani de la populație și agenți economici, să gestioneze operarea stației de epurare din municipiu.

  

Cârlan nu a explicat de ce Prest Serv Apa a trebuit să presteze acest serviciu cu titlu gratuit și de ce cele 3,5 milioane de lei datorate de ApaVital pentru epurarea apelor deversate spre epurare nu trebuie plătite .

 

Tot de la televizor prefectul Iașului a mai făcut o acuzație gravă. Acesta a declarat că semnăturile strânse de societatea civilă pentru ieșirea din ARSACIS și revocarea delegării sericiului de apă-canal către ApaVital au fost un demers politic al unor consilieri locali:

 „Consilierii locali care au strâns semnături, acum ar trebuie să explice cetățenilor că au greșit” a acuzat prefectul de Iași. 

Advertisements

Related posts

PSD nu vrea referendum pe tema apei deoarece majoritatea cetățenilor ar fi mulțumiți de ApaVital

Ema Roman

Audienţe ţinute de secretarul Primăriei: Primarul, viceprimarul și administratorul public au lipsit!

Redacția

Consilierii locali, la fel de nemulţumiţi ca şi păşcănenii, de iluminatul stradal din municipiu

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site