RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Reguli noi de angajare pentru românii care vor să lucreze în Spania. Ce facilități anunță guvernul spaniol

Spania a adoptat marți o reformă care facilitează angajarea imigranţilor, în contextul în care ţara se confruntă cu o criză de personal în mai multe sectoare, printre care turismul şi agricultura, deși rata şomajului este ridicată. Potrivit ultimelor estimări ale autorităților spaniole, în acest moment, în Spania locuiesc peste 1 milion de români.

Reforma aprobată de Guvernul spaniol prevede ”mai multe măsuri de anvergură” menite să ”încurajeze o imigraţie reglementată, ordonată şi sigură”, a dat asigurări ministrul spaniol al securităţii sociale José Luis Escriva, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Textul facilitează mai ales regularizarea imigranţilor fără documente prezenţi pe teritoriul spaniol de cel puţin doi ani. Aceştia vor putea astfel ocupa în mod legal un loc de muncă sau beneficia de formare în sectoarele economice unde există numeroşi angajaţi nepregătiţi, informează Agerpres.

Mai mulți muncitori români sunt eroi în Italia, după ce au salvat o italiancă din mașina în flăcări. „S-au repezit cu stingătoarele în mână”

  

26 Jul, 23:00 | Știri externe

Doi piloţi de top ai lui Putin, ucişi după ce coloana de mașini în care se aflau a fost lovită cu rachete HIMARS

26 Jul, 22:09 | Știri externe

Ungaria protestează vehement în urma acordul convenit de statele UE privind reducerea consumului de gaze: „O propunere dăunătoare care ignoră complet interesele naţionale”

26 Jul, 19:47 | Știri externe

Reforma simplifică, de asemenea, accesul pe piaţa de muncă spaniolă pentru studenţii străini, care vor fi autorizaţi să muncească până la 30 de ore pe săptămână,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Rușii sunt vaccinați anti-COVID cu doze expirate. Ce spun specialiștii despre potențialele efecte adverse

Redacția

Primele declarații ale anchetatorilor în cazul Alec Baldwin: Au fost ridicate 600 de probe de pe platourile de filmare, inclusiv gloanțe reale

Redacția

VIDEO | Vladimir Putin, filmat când trage cu o armă într-un poligon dedicat soldaților mobilizați. „A ieșit din buncărul său pentru a trage în naziști imaginari”

Redacția
Încarcă...