RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Reactorul 2 al Centralei Nucleare din Cernavodă a fost reconectat la Sistemul Energetic Naţional

Reactorul 2 al centralei nucleare din Cernavodă, deconectat automat de la Sistemul Energetic Naţional (SEN) în dimineaţa zilei de 14 octombrie, a fost reconectat la SEN sâmbătă dupa-amiaza, a anunţat Nuclearelectrica, compania care operează centrala.

„Nuclearelectrica anunţă că Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată la Sistemul Energetic Naţional în dupa-amiaza zilei de 16 octombrie 2021”, a anunţat compania.

Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Naţional în dimineaţa zilei de 14 octombrie 2021 ca urmare a declanşării întrerupătoarelor de livrare a energiei în Sistemul Energetic Naţional.

„Deconectarea automată a Unităţii 2 precum şi lucrările de remediere nu au avut impact asupra securităţii nucleare a reactorului, personalului unităţii, populaţiei şi mediului înconjurător, acestea desfăşurându-se în conformitate cu procedurile aplicabile în astfel de situaţii”, mai arată compania.

  

Cele două unităţi de la Cernavodă asigură aproape 20% din producţia totală de electricitate a ţării.

Nucleare

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

LIVE Ziua 178 de război. Atac cu dronă în Crimeea împotriva Statului Major al Flotei ruse la Marea Neagră / Macron și Putin au discutat la telefon despre situația tensionată de la centrala nucleară Zaporojie / Zelenski îi mulțumește președintelui american pentru noul sprijin militar de 775 de milioane de dolari

Redacția

Toate mizele moţiunii de cenzură a PSD. Cum influenţează Puterea şi Opoziţia

Redacția

Victor Ponta: “Tăiem sporurile în companiile de stat”

Redacția
Încarcă...