RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Reacția administratorului Lorimer S.R.L. la acuzele formulate de consilierul Sorin Olariu (Comunicat)

 Marius Pintilie, administratorul societății Lorimer S.R.L., a remis astăzi un comunicat de presă ca urmare a declarațiilor formulate ieri de consilierul PMP, Sorin Olariu. El se consideră un contribuabil corect, care a respectat întocmai deciziile Consiliului Local și Primăriei.

 

  

 

Iată conținutul comunicatului:

 

Referitor la conferința de presă a domnului Sorin Olariu, în calitate de administrator al SC LORIMER SRL, repet ceea ce am prezentat în alte conferințe de presă:   În anul 2010 s-a înființat o comisie de inventariere a domeniului public al Municipiului Pașcani, comisie ce a constatat că SC LORIMER SRL ocupase fără forme legale niște suprafețe de teren. Acest fapt a fost recunoscut de către SC LORIMER SRL.  

         În 2013, la recomandările Curții de Conturi, Consiliul Local Pașcani aprobă Hotărârea nr. 42, prin care se impune plata utilizării acestor suprafețe de teren, fapt pe care SC LORIMER SRL nu l-a contestat, ci s-a conformat. Soluția adoptată de către Consiliul Local Pașcani prin acea Hotărâre nr. 42, a fost sugerată chiar de mine, în calitate de consilier local, cu scopul de a găsi o soluție agreată de ambele părți, primărie și societăți comerciale.

            Din anul 2013, odată cu adoptarea acestei Hotărâri de Consiliu Local și odată cu transmiterea deciziilor de impunere ale Serviciului Finanțe Publice Locale Pașcani către SC LORIMER SRL, Primăria Municipiului Pașcani cunoaște faptul că SC LORIMER SRL folosește în continuare acele suprafețe din domeniul public. În consecință, Primăria Municipiului Pașcani trebuie să facă cele necesare lămuririi acestei stări de fapt, în sensul că, ori se fac demersuri pentru intrarea în normalitate, ori se procedează la eliberarea acestor terenuri. SC LORIMER SRL a depus mai multe cereri de-a lungul anilor pentru concesionarea acestor suprafețe de teren, cereri care nu au primit niciun răspuns clar din partea Primăriei Municipiului Pașcani.

                În continuare îmi arăt disponibilitatea de a clarifica aceste lucruri împreună cu Primăria Municipiului Pașcani și confirm faptul că întotdeauna am plătit sumele pe care Serviciul Finanțe Publice Locale Pașcani mi le-a transmis prin deciziile de impunere, iar astăzi SC LORIMER SRL nu are nicio datorie către bugetul local. Consider că sunt nevinovat pentru faptul că Primaria Municipiului Pașcani nu reusește să apere interesul local, în așa fel încât cei ce folosesc terenul public să plătească pentru el.

                Prin faptul că atât în presa locală, cât și în ședințele Consiliului Local Pașcani se discută și se aduc amenințări doar la adresa Societății LORIMER SRL, când pe acea listă, anexă la Hotărârea nr. 42, sunt aproximativ 30 de societăți comerciale și în tot municipiul probabil mai sunt alte zeci de astfel de situații, pot crede că acest lucru este strict un atac politic asupra mea, în calitate de administrator al societății SC LORIMER SRL, dar în același timp contracandidat al primarului Dumitru Pantazi și al consilierului local Sorin Olariu, la alegerile locale trecute și viitoare.

                Menționez că SC LORIMER SRL este o societate care contribuie la dezvoltarea economiei locale, având peste 130 de salariați, fiind la zi cu plata taxelor și impozitelor, atât către bugetul local, cât și către bugetul național și ca orice altă societate din Municipiul Pașcani, mica sau mare, cer să fiu tratat corect, atât de către mass-media, cât și de către administrația publică locală.

 

Related posts

O nouă avarie la PSA. Distribuția apei potabile oprită. Vezi programul de furnizare a apei

Răzvan Grecu

Ședință pentru corelarea datoriilor unităților de învățământ către regii și prezentarea unui program de contabilitate

Marius Parteni

Toaletarea copacilor reluată în Pașcani

Iulia Huțanu
Încarcă...