NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primarul își va asuma consumul de apă dintr-un bloc din Pașcani și va suporta cheltuielile de scoatere a apometrelor pe casa scării într-un bloc cu cetățeni nevoiași

Astăzi la audiențele ținute de primarul Dumitru Pantazi s-au prezentat 6 persoane, nemulțumite de soluțiile propuse de edilul șef în ceea ce privește felul în care pot semna contract cu ApaVital.

 

În cadrul discuțiilor au fost ridicate mai multe probleme. Printre acestea, modul în care a facturat Prest Serv Apa, dar și faptul că primarul consideră ilegale contractele individuale care au funcționat până la cedarea serviciilor de apă canal către ApaVital. Cele trei soluții propuse de primar au fost discutate și ele intens.

Mai exact, cetățenii pot rămâne în situația actuală, fără a scoate apometrele pe casa scării dacă se înțeleg între ei, semnează contract și își repartizează consumurile pe apometrele din casă. O a doua variantă este cea cu scoaterea apometrelor pe casa scării, costul fiind de 300 de lei, în opinia primarului, pe apartament. O ultimă variantă sunt branșamentele separate din căminele apometrului general.

Legat de prima variantă, atât primarul cât și pășcănenii veniți la audiențe au căzut de comun acord că este imposibilă de realizat, asta din cauza faptului că sunt multe probleme cu cei care nu plătesc apa.

O chestiune interesantă a discuțiilor a fost cea în care primarul s-a oferit să semneze contractul de prestări servicii cu ApaVital pentru 20 de locatari din blocul B2, care fac parte din asociația „Gospodarii” condusă de Ioan Damian, cu condiția ca apometrele să fie scoase pe casa scării. Mai apoi, tot el a spus că va merge alături de șeful de scară pentru a le citi și stabili consumurile. S-a ajuns aici, după ce pășcănenii i-au reproșat că nimeni nu își va asuma consumurile din blocuri, fie că vorbim de convenții individuale sau nu.

Dumitru Pantazi spune că va identifica un bloc cu multe persoane ce au probleme sociale, iar din bani proprii le va face instalații separate de apă. El a adus aminte din nou celor prezenți în biroul de audiențe, de perioada în care veneau și îi arătau că au consumat 3 mc de apă, iar pierderile erau de peste 10 mc.

La final, primarul a transmis faptul că pășcănenii îi vor mulțumi peste ani că a rezolvat problema pierderilor și a facturării apei în municipiu.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

loading...
Advertisements

Related posts

1.000 de maidanezi au ajuns în padoc, în ultimii trei ani. Autoritățile spun că-și fac treaba. Pășcănenii reclamă!

Oana Cordoneanu

Contract de deszăpezire pentru drumurile județene semnat pe doi ani

Oana Cordoneanu

Sorin Olariu (PMP) reacție la adresa lui Marius Pintilie și PNL pe marginea discuțiilor legate de subiectul terenurilor ocupate abuziv

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site