RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Hartă informativă cu punctele de încărcare a maşinilor electrice, disponibilă pe site-ul Ministerului Energiei

O hartă informativă cu punctele de încărcare a maşinilor electrice este disponibilă începând de ieri, pe site-ul Ministerului Energiei, a anunţat ministrul de resort, Sebastian Burduja.

El a precizat că acest demers se încadrează în trendul european de creştere a numărului de maşini electrice la 75 de milioane, până în 2030, şi a ambiţiei de a avea staţii de încărcare rapidă din 60 în 60 de kilometri, pe drumurile principale.

Sebastian Burduja: Ne-am pus în pielea utilizatorului român, cel care conduce o maşină electrică şi vrea să ajungă din punctul A în punctul B. Este neplăcut să rămâi fără energie într-o asemenea situaţie. Şi atunci vrem să facilităm, în primul rând o interfaţă unică, un singur punct de intrare, un single gateway pentru toţi utilizatorii, astfel încât să nu existe situaţii în care să-şi descarce şase, opt, zece aplicaţii diferite în telefonul mobil. De asemenea, e foarte important ca pe parcursul dezvoltării acestui proiect – şi mai devreme am avut o întâlnire cu jucătorii cheie din domeniu – să suplimentăm sistemul cu un sistem bazat pe senzor IoT – internetul lucrurilor – prin care eu ca utilizator să văd în timp real dacă este liberă staţia unde îmi propun să ajung sau unde trebuie să ajung, pentru că dincolo de ea s-ar putea să nu mai am energia de a merge mai departe.

Realizator: În prezent, în România se află în circulaţie 42.000 de maşini electrice, dintre care aproape 17.000 au fost înmatriculate în 2023, în creştere cu 35%, faţă de anul precedent.

  

sursa radio iași

Related posts

Declarație neașteptată a viceprimarului Vasile Axinte: „În Primărie încă se mai cere șpagă!” Cine este acel ”cuiva” căruia trebuie să-i dai “ceva” ca să rezolvi o problemă în Primărie?

Răzvan Grecu

Primări Pașcani “prinsă” în hora finanțărilor! Funcționarii invitați să fie înțelegători

Marius Parteni

ApaVital refuză să facă declarații, pe tema redevenței

Răzvan Grecu
Încarcă...