S.C. CLP ECOSERV S.R.L. Pașcani anunță că se va desfășura activitatea de dezinsectie pe domeniul public al Municipiului Pascani – ETAPA INTERMEDIARA 3, in perioada 16.08.2024-23.08.2024, in intervalul orar 23,00 – 04,00.
Etapa intermediara de dezinsectie se impune ca urmare a Procesului Verbal de Constatare nr. 1765/08.08.2024, incheiat intre societatea noastra si U.M.S.P. – Primaria Pascani, respectiv caracterul urgent si necesar al actiunii de dezinsectie.
Astfel s-a constatat ca, din cauza neefectuarii de catre proprietarii condomeniilor a lucrarilor de dezinsectie atat in subsol, cat si in scarile de acces, au aparut noi focare de infectie in perimetrul blocurilor de locuinte zona Deal – zona Vale, respectiv daunatorii au migrat din zonele amintite, efectul fiind inmultirea insectelor producatoare de disconfort ( tantari, muste si capuse).
Produsele folosite in etapa de dezinsectie sunt:
- SOLFAC COMBI MAXX (substante active : DELTAMETHRIN 2%, PRALLETHRIN 0,6%, PIPERONYL BUTOXID 0,6%)
- CYMINA PLUS (substante active : CIPERMETRINA 10%, TETRAMETRINA PURA 2,5%, PIPERONYL BUTOXID 12,5%).
Substanţele fac parte din Grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), Tip 18 ( insecticide, acaricide şi produse pentru combaterea artropodelor), sunt avizate de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății şi se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătăţii .
Personalul implicat în execuţia serviciilor este calificat în funcţia de agent D.D.D., în conformitate cu legislația în vigoare și este dotat cu echipament de protecție corespunzător.
Tratamentele de dezinsecţie terestră se aplică între orele 23,00 – 4,00, pe timpul nopții, atunci când circulaţia este redusă și insectele sunt active.
Rugam cetatenii sa evite deplasarile in intervalul orar sus mentionat si sa tina ferestrele inchise pentru a evita expunerea directa la substantele cu care se efectueaza actiunea de dezinsectie. Totodata, rugăm cetăţenii să evite trecerea sau stationarea în zona de acţiune a utilajelor, în timp ce acestea pulverizează soluţii de combatere a ţânţarilor şi larvele acestora si, deasemenea, sa acorde o atentie sporita supravegherii copiilor si animalelor de companie, pentru a evita eventualele incidente neplăcute.
Pentru ca tratamentele să aibă o eficienţă ridicată, facem un apel la toţi cetăţenii municipiului Pascani să ia măsuri urgente de efectuare a curăţeniei în gospodăriile/condomenii şi lucrări de combatere a muştelor, ţânţarilor şi a altor insecte producătoare de disconfort.
Facem precizarea ca, in conformitate cu prevederile art. 82, alin.(2) din Ordinul 119/2014, privind aprobarea normelor de igiena si sanatate publica privind mediul de viata al populatiei, cu modificari si completari ulterioare : ֦Cetatenii cu gospodarii individuale si asociatiile de locatari au obligatia de a asigura combaterea si stingerea focarelor de artropode si rozatoare vectoare de maladii transmisibile si/sau generatoare de disconfort din gospodaria proprie sau din spatiile pe care le detin.”
In situatia in care, sunt cetateni la care apar simptome de intoxicatie la nivelul cailor aeriene, usturimi, disconfort respirator, toxicitate digestiva cu dureri abdominale, greata, varsaturi, crampe abdominale, ii rugam sa se adreseze medicului de familie sau Compartimentului de Primiri urgente din cadrul Spitalului Municipal de Urgenta Pascani.
Persoanele care detin in proprietate/concesiune/inchiriere, lucii de apa populate cu peste, detinatori de stupi si populatii de albine, trebuie sa isi ia masuri de preventie pe perioada actiunii de dezinsectie, pentru a evita producerea unor evenimente de natura sa conduca la afectarea populatiei de pesti si a familiilor de albine. In caz contrar, societatea, in calitate de operator al serviciului public de DDD este absolvita de orice responsabilitate.