NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Răsturnare de situație pentru acuzații care au încercat să cumpere un judecător din Pașcani

Astazi, Inalta Curte de Casatie si Justitie ar trebui sa ia o decizie in dosarul in care procurorii de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Iasi au cerut arestarea preventiva pentru cinci persoane care au planuit sa-i cumpere bunavointa judecatorului Dan Anton de la Curtea de Apel Iasi.

In prima faza, magistratii ieseni au respins cererea procurorilor ieseni de arestare preventiva a acestora. Ulterior, procurorii au contestat decizia la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Termenul a avut loc vineri dupa-amiaza, iar instanta de judecata urmeaza sa anunte pronuntarea in aceasta dimineata. Tot weekendul acuzatii au stat cu emotii in asteptarea verdictului. Cap de lista este judecatorul pensionar Viorel Maftei, fostul presedinte al Judecatoriei Pascani. Alaturi de acesta se mai afla in boxa acuzatilor urmatorii: Constantin Nunuca, zis Beny, Ionut Jugureanu, Florin Ionut Paval si Neculai Nunuca.

Acuzatiile aduse de procurori sunt: constituire a unui grup infractional organizat, cumparare de influenta, dare de mita si complicitate la dare de mita. Pe scurt, Constantin Nunuca ar fi pus la cale un plan pentru a iesi din spatele gratiilor. Acesta fusese condamnat la trei ani de inchisoare intr-un dosar de evaziune fiscala alaturi de Elena Nunuca. Dupa ce au ajuns in spatele gratiilor, cei doi au formulat o contestatie in anulare la Curtea de Apel Iasi, iar dosarul a ajuns la un complet din care facea parte judecatorul Dan Anton. Disperati, tiganii au inceput sa-i caute prietenii judecatorului Anton pentru a-i cumpara bunavointa. Asa au ajuns la Viorel Maftei, fostul sef de la Judecatoria Pascani al judecatorului Dan Anton. Pe data de 16 martie 2015, Viorel Maftei l-a sunat pe Dan Anton si l-a invitat la o discutie la restaurantul Coroana din Targu Frumos.

Cea mai fierbinte intalnire

Tiganii erau monitorizati in alte dosare instrumentate de procurorii de la DIICOT Iasi si astfel a fost simplu ca oamenii legii sa afle intentiile acestora. Procurorii au dispus efectuarea unor supravegheri foarte atente a personajelor implicate. Aceasta intalnire a fost supravegheata atat de procurori, cat si de tigani. Procurorii voiau sa vada daca se discuta de mita si de rezolvarea dosarului, tiganii voiau sa vada cu ochii lor ca omul de legatura pe care il aveau cu Dan Anton isi face treaba. Practic, prin aceasta intalnire membrii clanului Nunuca au primit garantia de la fostul judecator Maftei ca acesta va rezolva dosarul care se afla rolul Curtii de Apel Iasi. Pentru a dovedi ca banii pe care urmeaza sa-i primeasca nu vor fi dati degeaba, Maftei le-a dovedit tiganilor ca are acces direct la judecatorul Anton.

“Dupa circa o ora, numitii Dan Anton si Viorel Maftei s-au ridicat de la masa si s-au îndreptat spre usa de iesire. Înainte de a iesi, acestia au facut un ocol, pentru a ajunge la masa numitilor Nunuca Constantin Dafin, zis Beny, si Nunuca Neculai, zis Gogu. Aici, numitul Dan Anton a dat mâna cu cei doi si au schimbat câteva replici. Dan Anton a plecat cu autoturismul marca Audi, iar Maftei Viorel a ramas în parcare. La scurt timp, au iesit din restaurant si numitii Nunuca Constantin Dafin, zis Beny, si Nunuca Neculai, zis Gogu, cel dintâi sarutând mâna numitului Maftei Viorel în semn de multumire”, povestesc procurorii despre aceasta intalnire de la restaurantul Coroana. Ulterior, in luna mai 2015, completul din care facea parte Dan Anton le-a respins cererea evazionistilor. Astfel, acestia au ramas in continuare in spatele gratiilor. Prin aceasta decizie a fost inlaturata orice suspiciune cu privire la impartialitatea judecatorului vizat de ancheta procurorilor. Evazionistii au fost filati si in momentul in care au schimbat suma de 25.000 euro pentru a-si rezolva problemele cu justitia.

sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Tarifele RCA ar putea să urce semnificativ

Redacția

Polițiștii de la Prevenirea Criminalității, în acțiune la școlile din municipiu

Ema Roman

Acțiune rutieră la Pașcani . Șofer depistat cu 95 Km/h pe raza localității Cristești

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site