RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Raportul doctorilor ieşeni din Parlament

Deputatul ieşean Grigore Crăciunescu face parte din Comisia pentru Sănătate şi Familie în Parlament şi are ca activitate parlamentară în primele şase luni cinci propuneri legislative.

Una dintre principalele iniţiative ale liberalului constă în modificarea legii privind stema ţării şi sigiliul statului. Deputatul PNL doreşte completarea stemei cu coroana care să fie plasată pe capul acvilei pentru a sublinia ideea de independenţă şi suveranitate a statului român şi a perioadei în care acestea au fost obţinute. Crăciunescu a intrat în atenţia presei după ce a propus interzicerea căsătoria dintre persoane de acelaşi sex prin modificarea art. 48 din Constituţie astfel încât căsătoria să fie numai „între un bărbat şi o femeie”. Amendamentul acestuia a fost respins.

Burlea îşi face griji pentru condiţiile sanitare de la Iaşi

  

Activitatea senatorului Marin Burlea în prima sesiune parlamentară a fost una destul de redusă. Parlamentarul are la activ trei declaraţii politice, iar una dintre acestea se referă la modernizarea Spitalului „Sfânta Maria”, unitate unde a fost manager. Două interpelări ale senatorului sunt legate de problemele sanitare. Într-o întrebare adresată ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, senatorul ieşean pune în dezbatere problema aprobării normelor de aplicare ale contractului-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2013-2014. În al doilea rând, medicul senator mai cere pentru Institutul Regional de Oncologie (IRO) din Iaşi şi acordarea unei derogări pentru completarea Ordinului privind stabilirea sumelor minime contractate de spitale cu casele de asigurări de sănătate pentru serviciile de spitalizare continuă pentru pacienţii acuţi astfel fiind defavorizate o serie de instituţii medicale printre care şi IRO Iaşi. (Oana Pascaru)

 

Grigore Crăciunescu deputat PNL, colegiul 11 CUG

10 – luări de cuvânt

5 – declaraţii politice

5 – propuneri legislative iniţiate

2 – întrebări şi interpelări

 

Marin Burlea senator PNL, colegiul 10 Tătăraşi

9 – iniţiative legislative

3 – declaraţii politice

2 – interpelări

8 – luări de cuvânt

sursa evenimentul de iasi

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Comunicat de presă: Florin Constantinescu salută semnarea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană

Redacția

Gabriela Nedelcu reconfirmată președintă la organizația de femei din PSD

Marius Parteni

Ministerul Sănătății atenționat să prezinte măsuri pentru stoparea migrației cadrelor

Redacția
Încarcă...