NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Raportul comisiei de verificare a activității de la EcoSalubritate: directorul Eduard Dumea trebuie demis! Este acuzat de fapte de corupție, delapidare și conflict de interese! (DOC)

Consilierii locali ce fac parte din comisia care a verificat activitatea operatorului local de salubritate au finalizat raportul de control și l-au depus de la registratură pentru a fi prezentat în ședința de luni, 31 octombrie.

 

Concluziile acestui raport sunt foarte grave, membrii comisiei apreciind că în unele situații legea penală a fost încălcată și propun sesizarea organelor abilitate. Principalul vinovat de situația dezastruoasă de la Eco Salubritatea a fost identificat în persoana directorului Eduard Dumea. Acesta este suspectat de acte de corupție, delapidare și conflict de interese.

  

Astfel, conform raportului, acesta nu a reușit să îndeplinească niciunul dintre cele 14 obiective generale de performanță prevăzute în contractul de mandat semnat pe data de 6 noiembrie 2015.

„Se impune de urgenta demiterea conducerii societatii concomitent cu sesizarea organelor abilitate ale statului privind eventuale fapte de coruptie, delapidare sau conflict de interese. Avem in vedere acest lucru deoarece directorul societatii si nu si-a indeplinit obiectivele asumate prin Contractul de mandat iar raportul anual al CA prezentat in sedinta ordinara a Consiliului Local din data de 31.08.2016 prezinta din punctul nostru de vedere o situatie neconforma cu realitatea. Din cele 14 Obiective generale de performanta asumate de directorul societatii prin Contractul de mandat din data 06.11.2015 acesta nu a indeplinit NICI UN OBIECTIV”, este una din concluziile raportului.

Advertisements

Din raportul depus la Consiliul Local reiese că directul Eduard Dumea a aprobat achiziționarea unui motor second hand, a cărui valoare cu tot cu transpot și montaj este de 77.587 de lei, în timp ce pe internet membrii comisiei au găsit spre vânzare un motor identic, doar că nou nouț, la suma de 8.900 de euro.

Alte nereguli descoperite de comisia de control a Consiliului Local fac referire la faptul că piesele auto achiziționate nu au fost corect depozitate și inventariate, existând suspiciuni că unele achiziții au fost fictive.

Advertisements

Mai mult, directorul Eduard Dumea ar fi încheiat polițe de asigurare pentru autovehiculele ce aparțin societățeii de salubritate de la societatea la care este broker.

Vezi aici raportul în detaliu

Advertisements
Advertisements

Related posts

Ședința Consiliului de Administrație de la Spitalul Municipal a fost amânată

Marius Parteni

Luni, 21 iunie, este zi liberă – a doua zi de Rusalii. Când nu se mai lucrează

Redacția

Electroputere VFU condamnă practicile ApaVital:”Ne rezervăm dreptul de a acționa în consecință”

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site