NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

R.A.G.C.L. a dat drumul la căldură în Pașcani

Cetățenii municipiului beneficiază de agent termic. Conducerea R.A.G.C.L. Pașcani a luat hotărârea, în urmă cu două zile să dea drumul la căldură, fără a mai aștepta venirea iernii. Temperaturile scăzute i-au îndemnat să furnizeze apă caldă în caloriferele din Primărie, în toate instituțiile de învățământ din municipiu, precum și în apartamentele care mai sunt branșate la agentul termic.

 

“De acum două zile furnizăm căldură. Prima oară am dat program de două ore seara, respectiv de la ora 19.00 până la ora 21.00, iar de ieri dăm căldură de două ori pe zi, respectiv dimineața între 06.00-08.00 și seara de la 19.00 la ora 21.00. De asemenea, furnizăm energie termică instituțiilor publice din subordinea Consiliului Local, respectiv școli, licee, grădinițe, precum și la apartamentele care mai sunt branșate. Noi am făcut și probe înainte de a da drumul la căldură, am verificat centralele noastre, căminele de contorizare, rețelele”, ne-a declarat Gelu Nedelcu, director R.A.G.C.L. Pașcani.

De ieri, cetățenii beneficiază de căldură timp de patru ore pe zi, respectiv două ore dimineața în intervalul 06.00-08.00 și seara în intervalul 19.00-21.00 sau 18.00-20.00. 

„Din nefericire există două blocuri care au probleme. Este vorba despre G2 de pe strada Grădiniței, blocul de garsoniere unde există o țeavă spartă la subsol, iar subsolul este inundat de dejecții și apă și este foarte greu de intervenit. Tot în Deal, în zona Grădiniței mai este un bloc M, de garsoniere, unde avem o problemă. Este vorba despre o țeavă spartă în planșeu și o țeavă care se duce la garsoniera alăturată. Din nefericire este nelocuită și va trebui blindată și închisă. De asemenea o problemă mai mare o avem la blocul S2, scările A și B, cele din zona Bastilia. Acolo am lucrat astă vară și am schimbat instalațiile de apă rece și o parte din instalațiile de încălzire la scara A pentru că am făcut contract cu o asociație de propietari. Deocamdată la scara B nu am găsit aceeași înțelegere”, a adăugat directorul.

În situația de față, directorul R.A.G.C.L. Pașcani transmite cetățenilor să-și plătească datoriile, astfel încât operatorul să iasă din acest impas.

„Cu toate că există datorii ale populației către noi, și există persoane care au datorii mari, am luat decizia să furnizăm agent termic și apă caldă, ba mai mult, aseară am furnizat apă caldă și la blocul de garsoniere C4 din zona vale. Cu această ocazie transmitem și un mesaj clienților noștri. Îi rugăm să vină și să-și achite din debite pentru a fi la rândul nostru în posibilitatea de a plăti și noi datoria la gaz”, a concluzionat Gelu Nedelcu.

Advertisements
Loading...

Related posts

53 de cupluri pășcănene vor fi premiate pentru 50 de ani de căsătorie. Iată care sunt acestea!

Irina Gherasim

Probleme cu iluminatul festiv de sărbători! Iată explicațiile oferite de reprezentanții Primăriei Pașcani!

Marius Parteni

2013 un an bun pentru primarul Dumitru Pantazi! Vezi cât a câștigat de la AgroComplex Lunca SA și de ce se află în conflict de interese! Viceprimarul Vasile Axinte un pic mai sărac față de 2012! (Video)

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site