NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Puțini pășcăneni au depus cereri pentru a beneficia de ajutor la încălzirea locuințelor

Persoanele care au de gând să depună la sediul Primăriei Pașcani cereri pentru a beneficia de ajutoare la încălzire, ar face bine să se grăbească. În funcție de data la care se prezintă la Ghișeul Unic, vor beneficia și de aceste drepturi acordate de statul român.

„Se constată că față de anul 2012 a scăzut numărul cererilor, cel puțin până la această dată. Poate cetățenii nu au înțeles că în funcție de perioada când depun cererile beneficiază de aceste drepturi acordate de statul român”, a declarat Mircea Zuzan, secretarul Primăriei Pașcani.
Până la data de 7 noiembrie 2013 în evidențele Serviciului Comunitar de Asistență Socială și Autoritate Tutelară se înregistrau 1.636 de cereri. Mult mai puține față de aceeași perioadă a anului trecut, când erau 3.974.
Dintre acestea, 695 pentru energie termică, față de 1896 câte erau în luna noiembrie a anului trecut. Pentru gaze naturale au fost depuse 639 de cereri față de 1255 cât erau, cărbuni, combustibili petrolieri 287 față de 669, pentru lemne, pentru beneficiarii de ajutor social 134, față de 154. Din acest an se primesc și cereri pentru energie electrică, fiind depuse până în prezent 15 solicitări.
 Întrebat de reporterii noștri care ar fi motivele pentru care numărul cererilor depuse este atât de mic, secretarul Zuzan spune că modificarea legislației poate fi o cauză.„În comparație cu anii trecuți s-a modificat legislația. Cei care depun ceceri trebuie acum să facă dovada proprietății locuințelor, a componenței familiilor și veniturile obținute. Anul trecut se primea doar cererea, acum este nevoie și de documente. Mai este o problemă și cu modul de completare a cererii. Sunt aproximativ 24 de pagini unde trebuie trecute date și poate unii greșesc. La nivelul administrației noi am luat toate măsurile ce se impun astfel încât oamenii să primească informații în timp util. Doi angajați se ocupă de consilierea cetățenilor, la fel și cei de la Ghișeul Unic”, a mai susținut secretarul Zuzan. Cererile se primesc zilnic în intervalul ora 07.30 – 17.00.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

  

 

Advertisements

Related posts

Secretarul a avizat: Agenții economici care ocupă teren fără acordul Consiliului Local pot intra în legalitate

Marius Parteni

Eky Sam mută în afacerile cu Primăria! Cere restricții de tonaj pe două străzi din Pașcani

Marius Parteni

Explicațiile șefilor de la ApaVital pe marginea avariei din prima zi de Paști. Pantazi nu are nimic de spus!

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site