RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Putem avea un viitor mai sustenabil prin reducerea consumului de energie din mediul online

Intr-o era a digitalizarii si a lucrului in principal de acasa, companiile au parte de multe oportunitati, dar si de responsabilitati pe masura. Zona digitala ofera eficienta, flexibilitate si conectivitate, dar consuma energie si resurse semnificative. Pe masura ce planeta noastra se confrunta cu provocari de mediu tot mai mari, este imperativ ca fiecare companie sa ia masuri proactive pentru a-si reduce amprenta de carbon si consumul de energie din mediul online.

Curățenia digitalăFoto: Social Innovation Solutions

Acest mod de viata hiperconectat a facut ca sectorul digital sa devina un consumator major de energie si un producator de gaze cu efect de sera. Consumul de energie al sectorului digital (legat de productia si utilizarea dispozitivelor, precum si de traficul si stocarea de date) este in continua crestere cu 9% pe an, iar in anul 2020 a reprezentat 3,3% din consumul economic de energie electrica la nivel mondial, potrivit statisticilor publicate de Uniunea Europeana. In acest context, devin evidente efectele nocive pe care tehnologia digitala le pot avea asupra mediului.

  

Ca si in cazul altor aspecte din viata noastra moderna, consumul excesiv determina supraincalzirea planetei, iar pentru a diminua acest efect este important sa reducem utilizarea tehnologiei in exces,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Rareș Bogdan: Proiectele noilor legi ale securității naționale par scrise într-o pivniță

Redacția

Klaus Iohannis va participa la cel de-al patrulea Summit al Consiliului Europei

Redacția

Trei țări UE au anunțat un ajutor de 2,5 milioane de euro pentru investigarea crimelor de război

Redacția
Încarcă...