NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Târgu Frumos

Protest la Târgu Frumos: Angajații unui procesator de carne au format un lanț uman în poarta unității, nemulțumiți că nu și-au primit salariile (VIDEO)

Disperare în rândul angajaților unui procesator de carne din orașul Târgu Frumos, mare parte dintre ei foști angajați ai societății Avicola.

Aceștia s-au trezit disponibilizați, după ce nu și-au primit salariile de aproximativ trei luni de zile. Astăzi 35 dintre ei au recurs la o formă de protest, pe care o vor continua și zilele viitoare. Supărați pe faptul că sunt duși cu vorba de către angajator, oamenii au format un lanț uman în poarta societății, blocând intrarea sau ieșirea mașinilor ce transportau marfă.

Oamenii au fost angajați ai societății Marker Plus SRL, cu sediul social în comuna Bivolari. Administratorul acesteia a închiriat pentru o perioadă de trei ani de zile sediul societății Avicola, deținută în trecut de Gigi Becali, după cum spun muncitorii.

  

Din luna martie, potrivit acestora, au început problemele. Ei nu și-au mai primit salariile, iar din luna iunie au fost trimiși în concediu fără plată pentru trei luni de zile. Mulți dintre cei care de astăzi au ieșit să protesteze au de încasat câte două sau trei salarii. Asta înseamnă între 1300 și 2000 de lei.

Suntem săraci, vai de noi. Nu am primit salarii de trei luni de zile, dar fabrica merge. Am muncit multe ore, dar nimic, nici un ban. Cu ce ne creștem copiii? Suntem chemați la sediul din Iași, iar acolo nu ne primește nimeni. Ne trimit acasă că vor băga banii, fără să facă acest lucru. Am sesizat ITM și alte instituții, dar nimic. Toate aceste lucruri se petrec de câteva luni„, susțin oamenii.

Ei au decis astăzi să blocheze poarta unității, sperând ca în acest mod să atragă atenția autorităților, și au solicitat ajutorul postului nostru de televiziune. Am încercat să luăm legătura cu unul din reprezentanții acestei societăți, dar persoana care a fost sunată nu a dorit să facă declarații pentru că a fost contactată pe numărul personal de telefon.

Topiasi.ro scria anul trecut că o apariţie suprinzătoare în topul angajatorilor privaţi din judeţul Iaşi este compania Marker Plus SRL din Bivolari. Cu un număr de 500 de angajaţi, compania se afla pe locul 9 în top. Firma este specializată în creşterea păsărilor, iar, în 2011, avea 46 de angajaţi, în timp ce, în 2010, doar 8. Compania are o cifră de afaceri de aproape 14 milioane euro şi a înregistrat anul trecut un profit de circa 53.000 euro, de şase ori mai mare decât în 2011, dar are şi datorii la bugetul de stat.

{flv}diverse/greva tg frumos{/flv}

Advertisements

Related posts

Primarul din Târgu Frumos a convins compania Delphi să angajeze 100 de localnici

Ema Roman

Ancheta epidemiologică finalizată la Târgu Frumos, în cazul preotului infectat cu COVID-19

Oana Cordoneanu

Cinci parcări amenajate la Tg. Frumos în cartierele din centru

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site