NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Protest la Cristești pentru urgentarea construirii de autostrăzi

Locuitorii Moldovei vor autostrăzi cât mai repede! Acesta este mesajul pe care l-au trimis sâmbătă guvernanților sute de șoferi și motocicliști din șapte județe, aflate în nord-estul României.

Oamenii au mărșăluit pe drumurile naționale și cer concretizarea infrastructurii rutiere, în această provincie istorică. Autostrăzile A7 și A8 există, deocamdată, doar pe hârtie.

La volanul camioanelor, mașinilor sau din șaua motocicletelor, oamenii au răspuns apelului făcut de două asociații din Iași. Au ales drept destinație a marșului comuna Cristești – localitate simbol, unde ar urma să se intersecteze cele două autostrăzi A7 și A8, de care Moldova are atâta nevoie.

La granița dintre Neamț și Iași li s-au alăturat protestatari din Vrancea, Suceava, Botoșani, Bacău și Vaslui. Mesajul este unanim: nu vrem că Moldova să rămână izolată de restul țării!

  

A7 (Ploiești-Pașcani) și A8 (Ungheni-Iași-Târgu Mureș) au făcut până acum pași timizi. Abia în urmă cu câteva zile, a fost semnat contractul pentru studiul de fezabilitate și proiectare a tronsonului Târgu Neamț-Iași-Ungheni, după un an de proceduri.

Advertisements

Related posts

PROGNOZA METEO. Val de căldură în zilele ce urmează: Temperaturile vor depăşi 30 de grade

Redacția

Ședință CJ Iași la Târgu Frumos: Aleșii județeni au lăudat executivul din localitate!

Marius Parteni

Primariile din judet au ajuns datoare la Prefectura

Redacția
Încarcă...