NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Propunere: Amenajarea unui spațiu, pentru vânzarea păsărilor și animalelor, lângă piața din zona deal

Vânzarea  păsărilor și animalelor în piețele agroalimentare este interzisă, însă comercianții solicită un spațiu special amenajat pentru desfășurarea activității. Un bărbat din suburbia Boșteni a venit astăzi la audiențele ținute de primarul Dumitru Pantazi pentru a cere acest lucru.

 Direcția Sanitar Veterinară Iași a transmis un aviz prin care a adus la cunoștință Primăriei Pașcani faptul că în piețele agroalimentare din municipiu este interzisă comercializarea de păsări.

 Dragoș Ciubotaru este crescători de păsări şi animale de rasă.  Acesta deține atestat de producător și carnet de comercializare, iar de anul trecut face parte din Asociația Crescătorilor de păsări de Genotecă, de la Iași, asta pentru că și-a dorit ca activitatea lui să fie cu toate actele în regulă. Bărbatul a venit la audiențe, atât în numele lui, cât și a celorlalți crescători, pentru a solicita administrației locale amenajarea unui spațiu, doar duminica, în parcarea din fața Liceului „Nicolae Iorga”.

 „Nu se vând și nu a fost voie să se vândă niciodată păsări și animale vii în piața agroalimentară, dar trebuie amenajat un spațiu. Ce facem cu toți cei care sunt crescători ca și mine? Am și certificat de proprietate de produc[tor și de comercializare în regulă. Aș propune să facem un spațiu de la Optica Medicală cum am vorbit și cu domnul doctor, cât ține parcarea, până la colțul Liceului „Nicolae Iorga”, numai pentru ziua de duminică și acolo se pot duce toți oamenii care au păsări și animale, este  înafara pieței. Suntem foarte mulți care ne ocupăm cu așa ceva și nu avem piață de desfacere. În fiecare oraș mare sunt astfel de locuri, cum ar fi Iași , Roman, Bacău, Suceava”, a precizat în cadrul audienței, Dragoș Ciubotaru. 

Cererea bărbatului a fost direcționată către viceprimarul Vasile Axinte.

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

Advertisements

Related posts

Municipalitatea a dat în judecată ARSACIS și ApaVital! Asociația nu poate justifica cum administrează operatorul regional Stația de Epurare!

Răzvan Grecu

Primăria Pașcani poate demara procedurile de restituire pe fond funciar

Redacția

Nu au mai apărut cazuri noi de pestă porcină, în județul Iași

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site