NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Promovarea comunei Tătăruși la Târgul de Turism al României: ”Ne mândrim cu Rezervația Forestieră care este unică în Europa”

Bucovina Mică atrage pasionaţii de turism cultural către comunitate, la Târgul de Turism al României. În această perioadă, în capitală are loc ediția de toamnă a acestui eveniment. De astăzi și până duminică, primarul comunei Tătăruși le va vorbi celor prezenți despre frumusețea locului, încercând să-i convingă să le viziteze zona.

 

Târgul reuneşte cele mai mari companii din domeniu care îşi prezintă ofertele speciale pentru pasionaţii de turism cultural, turism de tratament, rural sau de business, dar şi pentru cei care îndrăgesc croazierele, destinaţiile exotice şi turismul de aventură.

  

“Suntem prezinți la București la Târgul de Turism al României pentru al V-lea an consecutiv în care ne promovăm localitatea. Ne mândrim cu Rezervația Forestieră care este unică în Europa, o enclavă de 50 de ha din marea de verde din Tătătruși, ocrotită prin lege. Este vorba despre fagi seculari, fag stauritus cu dimensiuni impresionante, cu o înălțime de peste 40 m și o grosime de peste 50 cm. De asemenea promovăm Muzeul Satului, promovăm tradiția și portul nostru specific comunei Tătăruși și al zonei și deja și-au arătat intenția foarte mulți oameni să ne viziteze zona, dar din păcate nu avem posibilitatea de a le oferi cazare decât în Pașcani”, ne-a declarat Costel Iosub, primarul comunei Tătăruși.

Peste 230 de agenţii şi tour-operatorii din România, Austria, Bulgaria, Germania, Grecia, India, Iordania, Israel, Italia, Macedonia, Marea Britanie, Palestina, Republica Dominicană şi Ungaria stau la dispoziţia vizitatorilor pentru a crea împreună cu aceştia vacanţe personalizate în funcţie de bugetul şi preferinţele fiecăruia.

Târgul de Turism al României este organizat de Romexpo de două ori pe an, fiecare ediţie transformând Centrul Expoziţional într-un spaţiu al destinaţiilor de vis. Reprezentată prin cele mai importante companii din România şi din străinătate, lumea fascinantă a turismului se întâlneşte sub acelaşi acoperiş, în cadrul ediţiilor de primăvară şi de toamna ale TTR.

 

Rezervația forestieră – Mândria locului 

Populată de fagi seculari cu dimensiuni impresionante, rezervația naturală Tătăruși este locul unde doritorul de liniște răcoare și armonie cu natura își găsește sălașul binemeritat. Sub arcadele coronamentelor de zeci de metri te simți adăpostit de arșiță și poți respira un aer proaspăt și curat. Bogăția fructelor de pădure și a ciupercilor atrage pofticioșii, astfel că nimic nu se compară cu o zi de drumeție printre fagii de peste 100 de ani, pe cărările adăpostite de frunziș până la Curțile zmeilor.

Vei fi poate surprins de vreo vietate care va sări din vreun tufiș, însă foșnetul din jur va aduce liniștea din nou. Privind înspre cer, trunchiurile fagilor, asemeni unor gigantice coloane, te duc cu gândul la Dumnezeu, care și-a clădit aici o uriașă biserică și unde te îndeamnă să te rogi ca vreun topor ori fierastrău să nu-i rănească și să le curme veșnicia. Cei studioși vor fi fermecați de bogația faunei și florei își vor găsi tihna studiului, spațiul de observație și cercetare ori momente de relaxare.

 

 

Advertisements

Related posts

Nici un demers pentru demolarea coșului de evacuare de pe CT 11

Marius Parteni

Proiectanții plătiţi din bani publici își bat joc de cetățeni! Șase străzi pregătite pentru modernizare, la costuri astronomice

Marius Parteni

Beciurile evreieşti încurcă calculele contructorilor

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site