RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Proiecții EUROPARLAMENTARE | Forțele de dreapta înregistrează avans în multe țări UE, inclusiv în Franța și Germania

Forțele de dreapta se clasează pe primele locuri în scrutinul europarlamentar în numeroase țări europene, inclusiv în Franța, Germania și Austria, conform estimărilor publicate de Parlamentul European.

În Franța, partidul Mobilizarea Națională (RN, extremă-dreapta), din care face parte Marine Le Pen, a obținut 31,5% din voturi, fiind urmată de mișcarea Nevoie de Europa (centru), cu 15,2%, și de Trezirea Europei, cu 14%.

În Germania, Uniunea Creștin-Democrată (CDU, centru-dreapta) se clasează pe primul loc în scrutinul europarlamentar, cu 30% din voturi, fiind urmată de partidul de extremă-dreapta Alternativă pentru Germania (AfD), cu 16,2%.

Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga), al cancelarului Olaf Scholz, este la nivelul de 14%, Alianța 90/Verzi a obținut 12%, iar Partidul Liber-Democrat (FDP, centru-dreapta) 4,9%.

  

Partidul Stângii (Die Linke) a obținut, conform estimărilor, 2,9%, iar Alianța Sahra Wagenknecht (BSW), 5,9%.

În Austria, Partidul Libertății (FPÖ, naționalist) este creditat cu 27% din intențiile de vot, devansând Partidul Popular Austriac (ÖVP, centru-dreapta), formațiunea cancelarului Karl Nehammer, creditată cu 23,5%. Partidul Social-Democrat (SPÖ, centru-stânga) probabil a obținut 23,0%, iar formațiunea Verzi/Alternativa Verde (ecologistă) este la nivelul de 10,5%, la fel ca Partidul Noua Austrie – Forumul Liberal (NEOS, centru-dreapta).

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a, a murit

Redacția

Germania vrea oprirea războiului din Ucraina prin negocieri. Ce pune la cale cancelarul Olaf Scholz

Redacția

Un vârstnic dependent de jocuri de noroc a șocat o țară întreagă! Și-a RĂPIT propria nepoată și a cerut răscumpărare

Redacția
Încarcă...