NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Proiectele primarului Dumitru Pantazi privind hotărârile inițiate de societatea civilă împotriva ApaVital nu sunt asumate de funcționarii publici!

Funcționarii publici sunt în marea lor majoritate împotriva delegării serviciilor de apă-canal către ApaVital. Aceasta este concluzia logică după analiza rapoartelor compartimentelor de specialitate din subordinea primarului, ce însoțesc proiectele inițiate de Dumitru Pantazi prin care Pașcaniul revine la ARSACIS și la operatorul ieșean ApaVital.

Astfel, proiectele de hotărâre nu sunt vizate de legalitate de către secretarul Mircea Zuzan, iar din 6 funcționari publici care au semnat rapoartele de specialitate doar unul și-a dat avizul favorabil pentru aceste proiecte.

În plin scandal DNA la Pașcani, funcționarii publici au preferat să refuze avizarea acestor proiecte de hotărâre, sau pur și simplu să nu le semneze. De exemplu, la referatul Unității de Monitorizare a Serviciilor Publice se observă că cel care întocmește documentul evită să avizeze favorabil proiectele, preferând să le înainteze spre dezbatere. Chiar și așa, raportul nu are semnăturile a altor doi funcționari care sunt trecuți la subsolul acestuia.

  

Și rapoartele Compartimentului de Patrimoniu sunt cu dichis, dacă într-unul funcționarul public repetă formularea colegului de la Unitatea de Monitorizare a Serviciilor Publice, în cel de-al doilea acesta le transmite consilierilor locali că nu are pregătire juridică,  ca să le propună spre aprobare proiectul prin care se dorește revocarea a patru hotărâri de Consiliu Local ce au produs efecte juridice: 161/2014, 162/2014, 182/2014, 2/2015, 3/2015 și 4/2015.

Advertisements
Advertisements

Singurul funcționar public care a transmis consilierilor locali un aviz favorabil față de proiectul de hotărâre prin care se dă în administrare către ApaVital stația de epurare, este directorul economic al municipalității.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Autostrada „Moldovei” A7: Au fost semnate contractele de execuție pentru 16 km din tronsonul Buzău – Focșani

Redacția

Noua schemă de compensare a facturilor la energie se va aplica pentru două luni, nu și retroactiv

Redacția

Update: Furnizarea apei este întreruptă în Pașcani și suburbiile Sodomeni și Boșteni, până la ora 21.00

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site