RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Proiecte de 700 milioane lei. Ce drumuri din județ ar putea fi modernizate

Mai multe drumuri judetene ar putea fi refacute in perioada urmatoare, conform unui document intern al Consiliului Judetean Iasi. In proiectul CJ sunt cuprinse 27 de artere judetene ce pot fi incluse la modernizare. In urma unui calcul, au fost prevazute circa 660 milioane lei pentru reabilitarea integrala a acestor artere. In perioada urmatoare ar urma sa fie batute in cuie prioritatile si stabilirea surselor de finantare. CJ ar putea sa aloce banii atat din surse proprii, cat si din surse guvernamentale.

Cel mai probabil, CJ va trece insa la demararea unor proiecte cu finantare europeana, pentru a putea reabilita cea mai mare parte din drumurile respective. Pe lista de investitii legata de drumuri se regasesc artere pentru DJ 281 C: intersectia DN 28 A Blagesti- Harmanesti- Todiresti- Coasta Magurii- Cotnari- intersectie 28 B, pe o lungime de 25 kilometri. Pentru refacerea acestui drum ar fi nevoie de 52 milioane de lei. Un alt drum pe care CJ spera sa obtina 70 milioane lei este DJ 246 limita judetului Vaslui- Tufestii de Sus- Scanteia- intersectie DJ 248- Scheia- Draguseni- Ipatele- Tibanesti, pe o lungime de 36 kilometri. Un alt drum pentru care se spera obtinerea unei finantari de 62 milioane lei ar fi DJ 282 D: Romanesti- Podu Iloaei- Popesti- Madarjac.

Recent, reprezentantii CJ au mers prin judet, pentru a verifica starea mai multor drumuri. Conform acestora, au fost deja batute in cuie unele proiecte legate de modernizarea arterelor din judet. “Se urmareste reabilitarea si modernizarea infrastructurii intrajudetene DJ282, DJ281, DJ281B si DJ281D pe traseul Iasi- Gropnita- Coarnele Caprei- Belcesti- Scobinti- Siretel- Lespezi pe o lungime de 94 de km. Proiectul initiat de judetele Iasi si Suceava pentru modernizarea cu fonduri europene a unui drum interjudetean pe o lungime de circa 170 de kilometri a fost avizat de Consiliul de Dezvoltare Regionala Nord-Est si este cel mai mare proiect de acest gen. Proiectul va fi finantat prin fonduri europene si are o valoare totala de 79.8 milioane euro. Drumurile de pe acest traseu, care vor fi modernizate, au fost proiectate în anii 70 pentru maxim opt tone pe osie, iar în prezent se circula cu autocamioane care depasesc 20 de tone pe osie. Au mai fost inspectate doua sectoare de drum judetean, asupra carora au fost efectuate lucrari de reabilitare, respectiv DJ 282 Movileni- Bulbucani si DJ280E Iasi DN 28- Rediu, care sunt în perioada de garantie. Totodata, a fost inspectat drumul comunal care face legatura între drumul Iasi- Gropnita- Lespezi si drumul european E583, în dreptul localitatii Podu Iloaiei, pe traseul Gropnita- Focuri- Erbiceni. Acesta va fi modernizat pe o lungime de 8 kilometri, finantarea fiind asigurata prin OG 28/2013, urmând a fi identificate solutiile pentru finalizarea celor 7 kilometri de drum ramasi de modernizat”, au mentionat reprezentantii Consiliului Judetean Iasi.

  

sursa www.bzi.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Sens giratoriu în intersecția străzilor Crinilor cu Moldovei

Oana Cordoneanu

Ofertele pentru reabilitarea străzii Gării vor fi reevaluate! Contestația depusă de EkySam la CNSC A FOST ACCEPTATĂ

Ema Roman

Festivalul Tradițional al Bâlciurilor de la Târgu Frumos a fost anulat

Iulia Huțanu
Încarcă...