NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Proiectantul de la piața din vale a cerut suspendarea contractului

Modernizarea pieței din vale a municipiului s-a împotmolit, după ce firma care a câștigat licitația pentru proiectul tehnic al investiției a solicitat sistarea contractului, până ce Primăria Pașcani îi va pune la dispoziție o serie de documente. Situația a fost comentată de Cristian Rățoi, viceprimarul municipiului, în conferința de presă pe care acesta a susținut-o ieri.

Conform declarațiilor acestuia, funcționarii din Primărie au pus la dispoziția proiectantului toate documentele necesare, iar administrația locală este dispusă să prelungească termenul de executare a proiectului cu maxim 30 de zile. Cristian Rățoi crede că firma respectivă se eschivează de la executarea proiectului.

„Chiar și astăzi am avut o discuție cu domnul Bodnar (n.r. funcționar public) care a primit iarăși o adresă de la dumnealor. Nu prea am înțeles din acea adresă ce vor dumnealor. Domnul Bodnar a zis că le-a făcut răspuns, le trimite tot absolut. Au solicitat și ei ceva ce le-a dat. Vom vedea. Am vaga impresie că se eschivează de la a face proiectul. Nu știu. Dar din punctul nostru de vedere, noi le-am dat toate documentele și așteptăm ca dumnealor dacă mai vor o prelungire a termenului, mai mult de 30 de zile, nu le acord. Dar dumnealor să-și facă treaba și să ne dea proiectul,” a declarat Cristian Rățoi, viceprimarul Municipiului Pașcani.

Ungureanu Trans SRL și asociații solicită Primăriei Pașcani sistarea contractului de prestări servicii, până la elaborarea următoarelor documente:

  

„Solicităm sistarea contractului de prestări servicii și lucrări din data de 17.02.2021, până la data care vom primi ridicarea topografică vizată de OCPI, studiul geotehnic actualizat care să cuprindă investigații pentru a determina tipul de sol, expertiza tehnică structurală pentru corpul C2, actualizată pentru remedierea degradărilor existente, expertize tehnice și audit energetic la corpurile de clădire C3-C4 și clarificarea corpului administrativ adiacent corpului C2”, se arată în adresa trimisă.

Toate aceste acte ar fi trebuit să fie anexate studiului de fezabilitate, după cum au susținut reprezentanții asocierii, săptămâna trecută la întâlnirea cu șefii Primăriei Pașcani.

Proiectul de modernizarea a pieței din zona vale întârzie, unul din motive fiind modul greșit în care a fost realizat studiul de fezabilitate, din perioada fostei administrații locale. Cu toate acestea, fostul viceprimar, Gabriela Nedelcu, care a coordonat activitatea din cele două piețe se face că nu vede unele lucruri.

S-a semnat contractul, a câştigat o asociaţie de firme, au primit ordinul de începere a lucrărilor, aveau trei luni să facă proiectarea. Nu e gata, nici nu s-au apucat de ea. Poate şi din cauza acelor discuţii cu agenţii economici”, a spus într-o emisiune de televiziune, fostul viceprimar.

Proiectul privind modernizarea pieței din vale ar costa peste 7 milioane de lei. Constructorul care a câștigat licitația, același care se ocupă de investiția de la Școala ”Iordache Cantacuzino”, a atras atenția că ar putea să apară costuri suplimentare dacă nu sunt remediate problemele sesizate.

Advertisements

Related posts

Barometru INSCOP: Românii au mai multă încredere în Presă decât în Poliţie

Redacția

Pantazi șochează: Iată care sunt vinovații pentru managementul dezastruos din societățile aflate în subordinea Consiliului Local. Cum comentezi?

Marius Parteni

Oraviţa-Anina, cea mai veche cale ferată din România a prins din nou viaţă

Redacția
Încarcă...