NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Proiect: Terasele din Pașcani vor funcționa până la orele 22.00, iar pentru restul produselor de comerț stradal închirierea se va face prin licitație publică (DOC)

Noul regulament privind activitățile comerciale desfășurate în municipiul Pașcani va fi publicat în curând pe site-ul Primăriei, urmând a fi supus votului consilierilor locali, la finele lunii acesteia.

 

Documentul în discuție cuprinde mai multe secțiuni în care sunt specificate condițiile prin care comercianții își vor putea desfășura activitățile în mod civilizat și totodată sancțiunile privind eventualele abateri de la regulile menționate.

  

În cazul desfășurării comerțului stradal de tip terasă, comercianții vor fi înștiințați că nu pot expune mai mult de două vitrine frigorifice pentru înghețată și două frigidere pentru băuturile răcoritoare, având însă posibilitatea instalării a 4 frigidere pentru băuturi în cazul în care renunță la înghețată.

De asemenea, orarul de funcționare al teraselor va fi doar până la orele 22.00, iar, în cazul efectuării unor lucrări edilitare în zonele respective, afaceriștii sunt obligați să întrerupă, să suspende sau să-și restrângă activitatea.

Pe lângă răcoritoare și înghețată, în cazul celorlalte produse ce pot fi comercializate în cazul comerțului stradal, închirierea se va face prin licitație publică cu strigare.

Vorbim aici de comerțul cu: pop corn, flori și aranjamente florale, cărți, ziare, reviste și alte publicații, produse de panificație și patiserie expuse în vitrine speciale (doar în vecinătatea punctelor de lucru fixe), produse alimentare ambalate.

Astfel, indiferent de formele pe care le iau afacerile pășcănenilor, regulamentul interzice desfășurarea oricărei forme de comerț stradal fără a deține un contract de închiriere (care se va face pe maxim un an de zile), fără autorizație de funcționare, fără avizul pentru orarul de funcționare și fără autorizația privind desfășurarea activităților de alimentație publică.   

DOC

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Viitorul administrator public despre ziua când va fi numit:”Nu funcția contează. Important este ca lucrurile să meargă”!

Marius Parteni

ApaVital SA cumpără echipamente de detecție a pierderilor de apă! Contractul are o valoare de 100.000 de euro

Redacția

Cum se poartă angajații ApaVital cu cei care doresc să citească contractul! Caz strigător la cer!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site