RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Proiect legislativ: Mandatul primarilor să înceteze de drept dacă sunt arestaţi preventiv

Senatorii PNL Marinică Dinca şi Marius Balu propun, printr-un proiect de lege, că mandatul unui primar să înceteze de drept în cazul în care acesta este arestat preventiv mai mult de 90 de zile.

Astfel, proiectul modifică Legea administraţiei publice locale, în sensul că mandatul primarului să înceteze de drept şi în cazul în care edilul este arestat preventiv mai mult de 90 de zile sau a fost încarcerat pentru executarea unei pedepse privative de libertate. În prezent, legea prevede că mandatul unui primar încetează de drept în cazul în care acesta se afla în imposibilitatea exercitării funcţiei mai mult de şase luni într-un an pe motiv de boală, certificată, precum şi în cazul în care nu îşi exercita mandatul, în mod nejustificat, timp de 45 de zile consecutive. “Niciuna dintre ipotezele reglementate în prezent de lege nu acoperă situaţia care face obiectul prezentei propuneri legislative. Astfel, imposibilitatea exercitării mandatului din cauza unei boli grave nu are legătură cu arestarea pentru mai mult de 90 de zile sau cu încarcerarea pentru o pedeapsă privativă de libertate. De asemenea, neexercitarea mandatului în mod nejustificat nu are nicio legătură cu ipoteza propusă de a fi reglementată, pentru că o asemenea exercitare trebuie să fie nejustificată, în timp ce reglementarea propusă este justificată de existenţa unor mandate de arestare sau de încarcerare”, au arătat iniţiatorii, în expunerea de motive.

sursa ziaruldeiasi.ro

  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

 

Related posts

Ce a obţinut România în urma vizitei Kamalei Harris la Bucureşti. Explicaţia lui Mircea Geoană

Redacția

În Poiana Braşov, în prima zi de sezon, s-au înregistrat şi primele accidente / Salvamontiștii fac o serie de recomandări

Redacția

O eclipsă parţială de Soare, vizibilă şi din România

Redacția
Încarcă...