RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Proiect ACES la Colegiul Naţional “Mihail Sadoveanu” Paşcani

Colegiul Naţional „Mihail Sadoveanu” din Paşcani a câştigat un proiect internaţional ACES, în parteneriat cu două licee, unul din Bosnia Herzegovina şi unul din Slovacia. Proiectul are titlul „Crescând cu desenele animate”. Proiectul este finanţat de Fundaţia ERSTE, Centrul Intercultural din Viena şi de VCELI DOM din Slovacia.

Programul ACES (Academia Şcolilor Central Europene) a fost iniţiat de către ERSTE Foundation Austria în 2006 şi are drept scop stabilirea şi promovarea dialogului şi cooperării tinerilor din ţările partenere, cât şi stabilirea unei reţele a şcolilor din regiune. Ţările membre: Albania, Austria, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehia, Kosovo, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria.

Proiectele din cadrul ACES oferă elevilor din instituţiile de învăţământ preuniversitar din Europa oportunităţi de schimb intercultural prin oferirea granturilor în scopul promovării proiectelor anuale comune în ţările partenere.

  

 Tema de anul acesta a fost „Media literacy”. Din 174 de proiecte depuse din tarile membre ACES ,doar 44 au fost declarate câştigătoare, iar grantul obţinut este de 1600 euro, perioada de desfăşurare a proiectului  fiind septembrie 2012 – martie 2013.

 

Tema proiectului este Growing up with the cartoons (Crescand cu desenele animate).

Proiectul va consta in realizarea unor ateliere de lucru in domeniul media, crearea unui site al proiectului, la care vor lucra echipele din cele trei tari, vizite de lucru in fiecare tara, realizarea unor produse media:desene animate, interviuri,scenete filmate.Grupul tinta il constituie elevii de 15-18 ani.

 „Coordonator de  proiect este profesorul de engleza Mihaela Vatafu, cea care a fost promotoarea multor proiecte interesante in scoala noastra-printre care si proiectul cu Grecia-SCOALA VIRTUALA.Suntem foarte multumiti de munca doamnei profesor si de promovarea acestor schimburi internationale, care atrag foarte mult elevii nostri, ii motiveaza, ii  formeaza, in spiritul unei scoli europene,” a precizat într-un comunicat de presă trimis pe adresa redacției noastre, Carmen Dimitriu, directorul Colegiului Sadoveanu.

Related posts

Spectacol de excepție la Valea Seacă. Prima ediție a Festivalului ”Trăistuța cu Datini și Obiceiuri”

Răzvan Grecu

Ministerul Educației a decis extinderea perioadei de depunere a dosarelor de bursă și a emis clarificări privind acordarea acestora

Redacția

Profesorii, plătiţi diferenţiat, în funcţie de rezultatele cu elevii. Propunerea ministrului Educaţiei

Redacția
Încarcă...