RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Prof. dr. Carmen Dorobăț: „Avem până în acest moment 901 de pacienţi internaţi”

Prof. dr. Carmen Dorobăț declară că până în acest moment au fost 901 pacienţi internaţi, dintre care 647 confirmaţi, cu o rată de vindecare de 68,8%. Nu mai puţin de 62 de internări în Terapie Intensivă cu o rată de mortalitate 6,7%. În cadrul Spitalului de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” Iaşi se desfăşoară doua anchete epidemiologice.

În spital se derulează două anchete epidemiologice

În cadrul Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” Iași se derulează două anchete epidemiologice după ce două asistente au fost testate pozitiv cu noul coronavirus. Managerul unității medicale consideră că aceste cadre medicale ar fi putut fi infectate comunitar deoarece nu s-a mai pozitivat o altă persoană până în momentul de față.

„O infirmieră testată pozitiv, soţul fiind brancardier la IRO şi fiica toţi pozitivi. Până în momentul de faţă nu s-a decelat un alt cadru medical în zona infirmierei.

O altă anchetă pentru o asistentă pozitivă, internată la noi cu forme uşoare. Niciun alt cadru medical deocamdată nu s-a pozitivat .

  

În ambele anchete considerăm că a putut fi infectare comunitară, pentru că niciunul nu s-a mai pozitivat până în momentul de față din cadrele venite în contact.

Privind decesul asistentei de 46 ani, decedata cu două teste negative, după tratament cu Remdesivir rămân la părerea că urmările prezenţei virusului de natura distructivă tisulara sunt imposibil de remediat şi duc la deces.Aşa s-a întâmplat şi în cazul altor decese la vârste sub 65ani.”, a declarat prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” Iaşi.

Ultimul cadru medical răpus de coronavirus la Iași

Lenuța Buta, în vârstă de doar 46 ani, o asistentă care lucra la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Botoșani și care a tratat mai mulți pacienți infectați cu noul coronavirus, a murit din cauza coronavirusului. Aceasta s-a infectat în urmă cu câteva săptămâni.

Starea ei de sănătate s-a degradat, așa că a fost transferată la Iași. A fost internată pe secția Reanimare a Spitalului de Boli Infecțioase. Din păcate a decedat în ciuda eforturilor depuse de persoanlul medical.

„A fost o internare lungă în Terapie Intensivă, de aproape două săptămâni, a urmat tratamentul cu Remdesivir, a avut două rezultate negative la testul pentru SARS-CoV-2. Nu avea comorbidități care să determine o atât de mare imunodepresie sau afectare anterioară încât să putem spune că a avut un teren la care să ne facă să ne gândim că ar putea prezenta o formă atât de gravă. Ea, de la început, a fost internată la Terapie Intensivă”, a declarat Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

BZI

Related posts

Mureșan: Nehammer e interesat doar de câștigarea de capital politic/ Vizita în Bulgaria nu înseamnă sprijin pentru Schengen

Redacția

Virgil Popescu: De mâine începe controlul ANRE cu Protecţia Consumatorului la toţi furnizorii de gaze / Dacă tu modifici preţul şi ai anunţat că e preţ fix pe un an de zile, intri sub incidenţa a două legi / Amenzile, ”fabuloase”

Redacția

VIDEO Gafă la Digi24, devenită virală pe rețele: Cosmin Prelipceanu a crezut că vorbește cu prefectul Capitalei, însă era un ”cetățean ca oricare” / ”Domnule prefect, sunteți cu noi?”

Redacția
Încarcă...