NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Producătorii de medicamente homeopate ar putea fi obligați să scrie pe ambalaje: Acest produs nu are efecte asupra sănătății

S-ar putea schimba legea pentru comercializarea medicamentelor homeopate. Pe ambalaj ar urma să fie trecut textul “acest produs nu are efecte asupra sănătății”, conform unui proiect de lege inițiat de mai mulți parlamentari. Medicii specializați în homeopatie contestă proiectul, dar sunt și specialiști care alții spun că este binevenit și îi va ajuta pe oameni să se informeze corect.

 

Sub formă de granule, siropuri sau soluții concentrate, remediile homeopate se găsesc pe rafturile farmaciilor sau ale magazinelor specializate. Eficacitatea lor a fost şi contestată dar şi certificată de mai multe cercetări științifice. Lumea medicală a rămas împărţită.

Pornind de la studii recente potrivit cărora produsele homeopate nu ar avea decât efect placebo, mai mulți parlamentari au inițiat un proiect de lege prin care impun etichetarea medicamentelor homeopate ca neavând efecte asupra sănătății.

În expunerea de motive, inițiatorii susțin că, astfel, s-ar aplica principiul corectei informări a pacienților.

Dacă proiectul de lege va fi adoptat, pe ambalajul fiecărui medicament homeopat va fi trecută avertizarea: Acest produs nu are efecte asupra sănătății. De asemenea, în cadrul spoturilor publicitare va exista o avertizare sonoră prin care să fie evidențiat faptul că medicamentul nu este atestat medical.

Medicii specializați în homeopatie susțin că o astfel de lege nu are fundament real.

Părerile pacienților sunt împărțite.

Proiectul de modificare a legii urmează să fie dezbătut în comisiile de specialitate.

sursa tvr.ro

loading...
Advertisements

Related posts

4 metode eficace pentru detoxifiere

Redacția

Crenvurştii, „bombe“ cu sare. Topul celor mai sănătoşi crenvurşti

Redacția

Pe patul de spital, după ce au încasat bătaie

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site