NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Principala cale de acces către satul Vascani este blocată. Angajații E-on ajung cu mare întârziere la deranjamente

Vântul puternic care a suflat zilele trecute și ninsorile din ultimile zile au dus la blocarea unor sectoare de drum și afectarea rețelelor de electricitate. Oamenii așteaptă deblocarea drumurilor și remedierea defecțiunilor, care din păcate întârzie să apară.

 

 Spre exemplu, principalul drum de acces spre satul Vascani este blocat. Mai mulți localnici ne-au semnalat la redacție acest aspect. Ei se plâng că cei peste 400 de locuitori, în majoritatea bătrâni, sunt înzăpeziți din noaptea de 22 martie. Troienele au peste 2 metri înălțime, iar singura variantă de a ajunge în Ruginoasa este mersul pe jos. Oamenii ar fi sunat și la primarul din localitate să îi ceară ajutor. În schimb ar fi primit următorul răspuns:”Natura să deszăpezească, că ea i-a înzăpezit”.

 Ionel Muraru, primarul comunei Ruginoasa, susține că mai sunt două căi de acces accesibile spre sat.

 Am mai avut probleme în zonă iarna aceasta. Așteptăm să nu mai cadă de sus, iar vântul să nu mai bată. Principala cale de acces e blocată. Mai sunt două pe unde se poate circula. O să facem în primăvară un alt drum pentru a scăpa de acest calvar în fiecare an”, ne-a declarat primarul din Ruginoasa.

 În satul Pietrosu din comuna Tătăruși, o bătrână de 80 de ani așteaptă de patru zile echipele E-on Electrica, pentru a remedia o defecțiune. Un nepot al femeii ne-a contactat la redacție și ne-a relatat pățania acesteia.

 ”A suflat vântul, iar în acele zile a rămas fără energie. Am zis că nu se poate face nimic în weekend. Ieri dimineață (n.r. luni, 25 martie) a sunat din nou. I-au spus niște angajați că vor ajunge. Au pus-o pe bunica mea să îi aștepte în stradă. După aproape o oră a primit un telefon că nu mai ajunge nimeni, că au uitat de caz, și că vor reveni astăzi”, ne-a declarat acesta telefonic.

 Corneliu Zait, purtătorul de cuvânt al E-on, spune că va verifica dacă a fost reclamată o asemenea situație, iar dacă ea se confirmă se vor lua măsuri.

  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

”It’s Over” este noua piesă a pășcăneanului Andrei Rotaru în colaborare cu Cezara și Gabriela Artene, finalista de la Românii au Talent (VIDEO)

Redacția

Adolescentă descoperită de mama ei în timp ce năștea în cameră. Bebelușul a murit

Redacția

Un bărbat din Ruginoasa și-a prins mâna într-un tocător de furaje

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site