NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Pacientii nu mai trebuie sa aduca adeverinte! Medicii, obligati sa-i verifice online

Proiectul Contractului cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale pentru 2013-2014, lansat in dezbatere de Ministerul Sanatatii, are noutati valabile de la 1 martie.

 

1. MEDICII DE FAMILIE vor fi platiti mai mult in functie de numarul de pacienti (70%) si mai putin dupa numarul de servicii acordate (30%).

  

2. ADEVERINTE ONLINE. O masura asteptata de pacienti se refera la faptul ca nu va mai fi nevoie de adeverinte pentru probarea calitatii de asigurat. Pana la data introducerii cardului de asigurat, acest lucru se va face electronic prin introducerea de catre medic a CNP-ului pacientului in aplicatia de pe site-ul CNAS.

3. PRIVATII RAMAN IN SISTEMUL PUBLIC. Desi anuntase ca nu va mai permite finantarea spitalelor private din fondul de asigurari, in proiectul normativ nu se face referire la acest lucru. Casa de asigurari va putea incheia contracte cu orice unitate spitaliceasca, atat timp cat e autorizata de MS si are cel putin o linie de garda. Se lucreaza la pachetul de servicii de baza, care va fi reglementat prin normele Contractului cadru.

4. FARA COPLATA LA URGENTE SI PSIHIATRIE. Coplata va fi perceputa doar pentru serviciile de spitalizare continua, cu exceptia celor din Urgente sau din sectiile de psihiatrie. Nivelul minim va fi de 5 lei, iar cel maxim, de 10 lei.

sursa telem.ro

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

FESTIVAL DE DATINI ŞI OBICEIURI LA STOLNICENI! PRIMA EDIŢIE PORNEŞTE ÎN FORŢĂ

Ema Roman

Sute de asistaţi social s-au îmbogăţit la păcănele. Au reinvestit banii primiţi de la stat dar nu şi-au mai declarat veniturile

Redacția

Incendiu la o casă din Sodomeni

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site