NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Primii locuitori ai Lunii ar putea trăi în peșteri selenare, acolo unde s-au descoperit temperaturi propice pentru oameni

În istoria timpurie a omenirii, peșterile ofereau adăpost din calea fenomenelor naturale și erau casa preferată a oamenilor preistorici. Acum, formațiuni asemănătoare de pe satelitul natural al Pământului ar putea oferi primilor coloniști astronauți un refugiu lunar, mulțumită faptului că în ele se regăsesc temperaturi propice traiului uman, informează CNN.

Luna are cratere adânci cu zone umbrite unde temperatura rămâne constant în jurul valorii de 17 grade Celsius, un intreval temperat stabil pentru oameni, potrivit unui studiu al cercetătorilor de la Universitatea din California, Los Angeles, publicat în luna iulie.

Aceste scobituri crateriforme, care s-ar putea să fie conectate la un sistem de peșteri, au temperaturi stabile care ar putea face explorarea Lunii și colonizarea sa mult mai sigură.

„Oamenii au evoluat trăind în peșteri și în peșteri s-ar putea să revnim când vom trăi pe Lună”, a spus într-un comunicat de presă coautorul studiului, David Paige, profesor de științe planetare la UCLA.

Advertisements
Advertisements
  

Paige este și coordonatorul-șef al Experimentului Radiometrului Lunar „Diviner”, un instrument al sondei NASA Lunar Reconnaissance Orbiter care orbitează Luna.

continuare pe digi24

Advertisements
Advertisements

Related posts

Iubitorii de vin din țară într-un tur la cramele din jurul Iașului

Redacția

Val de vacanţe anulate. Încă 22 de ţări au intrat pe lista galbenă

Redacția

Noaptea Albă a Galeriilor: 12 oraşe îşi deschid spaţiile dedicate culturii contemporane, în weekend

Redacția
Încarcă...