RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primarul țipă la consilieri, deranjat de pozițiile obiective. Străzi asfaltate după standarde de cost suspecte

Primarul Dumitru Pantazi nu suportă consilierii care îl combat și nu votează proiectele de pe ordinea de zi în forma prezentată.

Astăzi edilul local s-a arătat extrem de deranjat de întrebările unor aleși locali, pe tema documentației propuse spre aprobare și care face referire la reabilitarea străzilor Dragoș-Vodă, Ștefan cel Mare și Vatra. Edilul local s-a enervat  și a țipat la consilierul Marius Pintilie (PNL). Acesta îl întrebase dacă cei care au realizat documentațiile pot fi trași într-un fel la răspundere dacă peste câțiva ani soluțiile lor se dovedesc a fi greșite.

Consilierul PP DD Ioan Danu a propus ca votarea acestor documentații să se facă pe fiecare standard de cost în parte, lucru care nu s-a întâmplat.

  

Marius Pintilie, de la PNL, l-a întrebat pe primar dacă cei care au realizat documentațiile pot fi trași într-un mod la răspundere, în condițiile în care în timp soluțiile propuse acum nu se vor dovedi tocmai cele mai bune. El a făcut referire că stratul de asfalt de zece centimetri pe strada Dragoș Vodă ar putea să nu fie unul de ajuns, ținând cont că pe acolo trec utilaje de tonaj greu. Tot el a mai afirmat, că dacă este necesar, primarul ar trebui să renunțe la o parte din străzi pentru a reabilita doar una, însă așa cum se impun lucrările.

La auzul acestor lucruri edilul șef s-a enervat și a susținut că nu ar fi posibil acest lucru, fără consumarea unor resurse importante de la bugetul local. Conform documentației realizate pentru strada Ștefan cel Mare au fost prevăzuți pentru a fi cheltuiți  2,8 milioane lei, Dragoș Vodă – 1,5 milioane lei și Vatra – 1,9 milioane lei. Banii vor fi împrumutați anul viitor de la o bancă.

Și consilierul Ioan Ionță a criticat valoarea acestor proiecte. El a susținut că pentru lucrările de frezat și așezat covor asfaltic pe porțiunea Pașcani – Ruginoasa, lucrări realizate de către Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași, se cheltuie 30 de lei pentru metru pătrat de carosabil afectat.”Pe una din străzi sunt  cam 14.000 metri pătrați de carosabil de refăcut. Faceți niște calcule și veți vedea ce rezultă. Ar fi 4,5 miliarde lei vechi. Plus trotuare și ce mai este acolo, hai să spunem 10 miliarde, dar în nici un caz 28 miliarde lei cum este trecut în dreptul străzii Ștefan cel Mare”, a susținut consilierul PDL, Ioan Ioniță.      

Cele trei proiecte a căror indicatori tehnico-economici au fost votați de consilierii PSD și PNL, au ridicat aceleași probleme ca și la precedenta prezență a lor pe ordinea de zi. Valorea lor de execuție cât și multe inexactități din documentația aflată pe ordinea de zi au fost contestate de toți consilierii care au intervenit.

În fața acestor critici, nervos, primarul Dumitru Pantazi a susținut că retrage proiectele, dar consilierii din PSD și PNL le-au votat. Cei din PDL s-au abținut, în timp ce aleșii din PP DD au votat împotrivă.         

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Consilierii păşcăneni riscă să fie acuzaţi pentru favorizarea infractorului, după ce nu s-au constituit parte civilă în dosarul datoriei firmei primarului

Marius Parteni

Zilele Municipiului Paşcani 2018 – în linie dreaptă! Iată lista finală cu artiştii care vor cânta în perioada 29 iunie – 1 iulie

Ema Roman

Contract pentru îmbunătăţirea siguranţei feroviare la Regionala CFR

Redacția
Încarcă...