NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primarul Pantazi și directorul Casei de Cultură susțin taxarea evenimentelor organizate de elevi în incinta instituției

Casa de Cultură Pașcani Pașcani se pregătește să taxeze mare parte din activitățile organizate de unitățile de învățământ din municipiu, în incinta instituției. Orice metru pătrat pus la dispoziția organizatorilor de spectacole sau întâlniri va fi taxat, conform unui proiect ce se află pe masa aleșilor, inițiat de primarul Pantazi.

Afectați de decizia conducerii Casei de Cultură vor fi în mare parte elevii unităților de învățământ. Spre exemplu, pentru găzduirea evenimentelor de tipul Balul Bobocilor, instituţia va percepe un tarif de 500 lei care include şi repetiţia generală. Conform vechii hotărâri de Consiliul Local, astfel de acţiuni nu erau taxate în trecut. Jumătate din banii încasați vor merge la bugetul local, iar ce cealaltă parte rămâne la dispoziția instituției.

Daniela Calistru, directorul instituției, nu a putut oferi astăzi un răspuns consilierilor referitor la fundamentarea prețurilor. Ea a spus doar că vine cu tarife mai mari pentru că sunt alte instituții ce practică prețuri mai mari. Aleşii locali i-au solicitat directorului Casei de Cultură ca până la şedinţa de miercuri să pregătească o fundamanetare a tarifelor.

  

Tarifele prezentate în proiectul de hotărâre sunt următoarele:

Spectacole organizate de unităţile de învăţământ preuniversitar sau O.N.G cu încasări (cu exceptia celor de caritate) – vara – 300 lei, iarna – 500 lei/ora pentru sala mare de spectacole.

Pentru sala Arcadia se percep vara – 100 lei, iarna – 200 lei/ora.

Pentru sala Mihail Sadoveanu mică se percep vara 100 lei, iarna 200 lei/ora.

Pentru Foaierul Casei de Cultură se precep vara – 200 lei, iarna – 300 lei/ora.

În cazul organizării de manifestări politice, pentru închirierea sălii mari din incinta Casei de Cultură se va percepe un tarif de 300 lei – vara şi 500 lei/ora iarna.

Pentru sala Arcadia se percep vara 100 lei, iarna 200 lei/ora.

Pentru sala Mihail Sadoveanu mică se percep vara 100 lei, iarna 200 lei/ora.

Pentru Foaierul Casei de Cultură se percep vara 200 lei/ora iar iarna 300 lei/ora.

Pentru activităţi de promovare reclame şi servicii, tarifele sunt următoarele

200 lei vara, 300 de lei iarnă, tarif pentru o oră în sala mare de spectacole. În sala Arcadia, preţul este de 100 lei vara şi 200 lei iarna, în sala mică – vara 100 lei, iarna 200 lei, iar în foaierul instituţiei – vara 200 lei şi iarna 300 lei pentru o oră.

Am încercat în această după amiază să obținem un punct de vedere din partea primarului Dumitru Pantazi pe marginea acestui subiect, dar nu a răspuns apelurilor telefonice.

 

 

Advertisements

Related posts

Intră și vezi programul complet al Zilelor Municipiului Pașcani

Redacția

Primarul Dumitru Pantazi recunoaște din nou că ApaVital funcționează ilegal în Pașcani! (DOC)

Răzvan Grecu

Programul acțiunilor pregătite de primarul Pantazi de Ziua Națională

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site