RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Spațiile de joacă din municipiu intră în reparații. Primăria răspunde de întreținere, angajații EcoServ SRL de curățenie

Spațiile de joacă existente în Pașcani vor fi reparate, curățate și igienizate, în perioada următoare. Explicații pe marginea acestui subiect au fost oferite de șefii Primăriei în cadrul conferinței de presă de ieri, ce are loc săptămânal.

Primarul în funcție a recunoscut faptul că acest subiect a fost neglijat în ultimul timp, motivând că locurile au fost închise din cauza restricțiilor impuse de pandemie. Dar având în vedere că temperaturile vor începe să crească și copiii vor dori să acceseze locurile de joacă, autoritatea locală trebuie să asigure minima funcționare. Acesta speră ca într-o lună de zile activitățile de reabilitare și curățenie să se finalizeze.

“Sunt probleme mari, nu s-au curățat acele spații de joacă de ani de zile. Nu ne-am concentrat în aceste luni pe subiectul spațiilor de joacă pentru că ele au fost închise pe motiv de pandemie. Acum fiindcă a venit căldura, fiindcă avem votat bugetul nu este niciun impediment să ne apucăm cumva să începem să le reparăm, să întreținem cât de cât acele locuri de joacă. O să ne străduim într-o lună de zile să fie cât de cât gata”, a declarat Marius Pintilie, primarul municipiului Pașcani.

Pe de altă parte, viceprimarul Cristian Rățoi, a ținut să sublinieze faptul că nu angajații de la Gospodăria Comunală, ci societatea CLP Ecoserv SRL este direct responsabilă de igienizarea spațiilor de joacă din municipiu.

  

„Dar mai trebuie să știți un lucru, că întreținerea efectivă a curățeniei spațiilor de joacă nu ține de Gospodăria Comunală, ține de Ecoserv. Iar intervențiile pe care le vom avea în spațiile de joacă, le vom avea după ce vor fi  achiziționate toate materialele pentru reparații, pentru tot. Referatele sunt făcute așteptăm să vină colega noastră Laura Pascu, din concediu să se înceapă achizițiile”, a susținut viceprimarul Cristian Rățoi.

Pe lista de investiții din acest an este prevăzută achiziția a cinci terenuri de sport, în municipiul Pașcani. Două dintre acestea vor fi amenajate în oraș, iar trei în suburbii. Locațiile alese sunt în zona deal între Liceul Economic „Nicolae Iorga” și sala de sport a Colegiului „Mihai Sadoveanu”, în zona vale, pe strada Izvoarelor nr. 14 parc Riama, iar celelalte în suburbiile Luncă, Gâștești și Blăgești.

Related posts

Secretarul Primăriei Pașcani are cunoștință de documentațiile depuse pentru eliberarea titlurilor de proprietate! Iată ce rol important joacă!

Marius Parteni

Orașele din zona Pașcani derulează investiții, după investiții!

Marius Parteni

Ștrandul Municipal, un nou motiv de dispută în CL Pașcani! Opoziția vorbește de un blocaj

Marius Parteni
Încarcă...